Najnovije

Austrija osudila teroristički napad u Danskoj

BEČ - Zvaničan Beč osudio je današnji atentat u Kopenhagenu uz ocenu da je potrebno braniti svom snagom slobodu izražavanja.
Kopenhagen na meti (Foto: nydailynews.com)

Kopenhagen na meti (Foto: nydailynews.com)

„Sloboda izražavanja, medija i umetnosti ubrajaju se u najvažnija dostignuća našeg društva. Mi ćemo to svim snagama braniti“; poručio je austrijski kancelar Verner Fajman. On je, u saopštenju, osudio najoštrije ovaj napad, izražavajući u ime Austrijanaca porodici žrtve saučešće. Austrijski vicekancelar Rajnhold Miterlener ocenio je da se radi o „novom napadu na slobodni svet, njene vrednosti, kao i slobodu i toleranciju“. Atentat, posle napada na magazin“ Šarli Ebdo“, predstavlja drugi napad u kratkom vremenskom roku na umetnika koji ima kritičan stav prema islamu.

Pročitajte još:

Pokušan atentat na Aleksandra Zaharčenka predsednika DNR!Islamisti stavili Kurde u kavez i paradirali gradom

„Naša Evrope tolerancije i slobode ne sme da dozvoli da je teroristi zastraše i mora neumorno da se bori za zapadne vrednosti“, podvukao je Miterlener. Prema njegovim rečima ljudska prava, kao i vladavina prava, sloboda izražavanja i medija su osnove demokratskih društava koje treba na svim nivoima štititi, posebno suočeni ovakvim neverovatnim nasiljem. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA