Најновије

Аустрија осудила терористички напад у Данској

БЕЧ - Званичан Беч осудио је данашњи атентат у Копенхагену уз оцену да је потребно бранити свом снагом слободу изражавања.
Копенхаген на мети (Фото: nydailynews.com)

Копенхаген на мети (Фото: nydailynews.com)

„Слобода изражавања, медија и уметности убрајају се у најважнија достигнућа нашег друштва. Ми ћемо то свим снагама бранити“; поручио је аустријски канцелар Вернер Фајман. Он је, у саопштењу, осудио најоштрије овај напад, изражавајући у име Аустријанаца породици жртве саучешће. Аустријски вицеканцелар Рајнхолд Митерленер оценио је да се ради о „новом нападу на слободни свет, њене вредности, као и слободу и толеранцију“. Атентат, после напада на магазин“ Шарли Ебдо“, представља други напад у кратком временском року на уметника који има критичан став према исламу.

Прочитајте још:

Покушан атентат на Александра Захарченка председника ДНР!Исламисти ставили Курде у кавез и парадирали градом

„Наша Европе толеранције и слободе не сме да дозволи да је терористи застраше и мора неуморно да се бори за западне вредности“, подвукао је Митерленер. Према његовим речима људска права, као и владавина права, слобода изражавања и медија су основе демократских друштава које треба на свим нивоима штитити, посебно суочени оваквим невероватним насиљем. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА