Najnovije

Oskrnavljeni srpski grobovi u Kosovskoj Mitrovici

KOSOVSKA MITROVICA - Nekoliko stotina Srba iz severne Kosovske Mitrovice jutros je, na Zadušnice, posetilo pravoslavno groblje u južnom delu grada.
Prištinski paroh Darko Marinković (Foto: JuTjub printskrin)

Prištinski paroh Darko Marinković (Foto: JuTjub printskrin)

Srbi su na groblje stigli organizovano autobusima i privatnim automobilima, uz policijsku pratnju, a incidenata nije bilo. I ove godine Srbe su dočekali oskrnavljeni grobovi. Na groblju u južnom delu Kosovske Mitrovice uništena je i kapela, a nakon završetka sukoba 1999. godine porušeno je ili oskrnavljeno više od 70 odsto nadgrobnih spomenika.
Malobrojni posetili prištinsko groblje
Dvadesetak Srba poreklom iz Prištine tokom prepodneva izašlo je na pravoslavno groblje u ovom gradu da danas, na Zadušnice, prisluži sveće i položi cveće. "Ne znam šta je u pitanju, ali jedno je jasno - ova slika posledica je ili straha ili nekog drugog usuda koji je snašao Srbe", rekao je za Srnu paroh prištinski Darko Marinković, zatečen malim brojem Srba koji su došli na prištinsko groblje. On je dodao da je neoprostivo pred Svevišnjim i pred budućim pokoljenjima prepustiti zaboravu pretke. "Na prištinskom groblju nema novih rušenja i skrnavljenja spomenika. Groblje je delom u blizini ulazne kapije očišćeno. Porušeni nadgrobni spomenici su podignuti, ali čudi to što groblje dalje od ulazne kapije nije čišćeno i što postoji mugućnost da korov i divlje rastinje učine svoje", kaže paroh Marinković. Pročitajte još:Izvor: RTRS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA