Најновије

Оскрнављени српски гробови у Косовској Митровици

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Неколико стотина Срба из северне Косовске Митровице јутрос је, на Задушнице, посетило православно гробље у јужном делу града.
Приштински парох Дарко Маринковић (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Приштински парох Дарко Маринковић (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Срби су на гробље стигли организовано аутобусима и приватним аутомобилима, уз полицијску пратњу, а инцидената није било. И ове године Србе су дочекали оскрнављени гробови. На гробљу у јужном делу Косовске Митровице уништена је и капела, а након завршетка сукоба 1999. године порушено је или оскрнављено више од 70 одсто надгробних споменика.
Малобројни посетили приштинско гробље
Двадесетак Срба пореклом из Приштине током преподнева изашло је на православно гробље у овом граду да данас, на Задушнице, прислужи свеће и положи цвеће. "Не знам шта је у питању, али једно је јасно - ова слика последица је или страха или неког другог усуда који је снашао Србе", рекао је за Срну парох приштински Дарко Маринковић, затечен малим бројем Срба који су дошли на приштинско гробље. Он је додао да је неопростиво пред Свевишњим и пред будућим покољењима препустити забораву претке. "На приштинском гробљу нема нових рушења и скрнављења споменика. Гробље је делом у близини улазне капије очишћено. Порушени надгробни споменици су подигнути, али чуди то што гробље даље од улазне капије није чишћено и што постоји мугућност да коров и дивље растиње учине своје", каже парох Маринковић. Прочитајте још:Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА