Najnovije

Amerikanci vide Rusiju kao najvećeg neprijatelja

VAŠINGTON - Amerikanci smatraju da je Rusija trenutno najveći neprijatelj Sjedinjenih Američkih Država, pokazuje najnovije istraživanje "Galupa".
Odmeravanje (Foto: hellasforce.com)

Odmeravanje (Foto: hellasforce.com)

Osamnaest odsto ispitanih Amerikanaca smatra Rusiju najvećim neprijateljem SAD, što je dva odsto više u odnosu na prethodnih nekoliko godina, naveo je "Galup" čije rezultate ankete je preneo list "Vašington post". Posle Rusije, 15 odsto je glasalo za Severnu Koreju, 12 odsto za Kinu, devet za Iran i osam posto za Irak. Rusku vojnu moć kao kritičnu pretnju po SAD vidi 49 odsto ispitanika, u odnosu na 32 prošle godine. Pre tri godine, prema Rusiji je stav bio više pozitivan nego negativan. Sada taj procenat iznosi 24 odsto dok 70 odsto ispitanika ima negativan pogled prema Rusiji. Anketa je obavljena u periodu od 8. do 11. februara, uoči potpisivanja sporazuma o prekidu vatre između Ukrajine i proruskih snaga u ukrajinskom sukobu, dok za to vreme SAD razmatraju slanje vojne pomoći Ukrajini. Anketa je izvršena na uzorku od 837 odraslih osoba, a mogućnost greške iznosi plus ili minus četiri odsto.
Pročitajte još:Na crnom spisku EU i dva Šojguova zamenika i dva pripadnika vojnog vrha DNRAko se rat nastavi, cilj Novorosije biće poraz ukrajinske armije i vlasti u Kijevu
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA