Najnovije

Fondacija Divac pokreće biznis na selu

BEOGRAD - Mladi poljoprivrednici, njih deset, od danas će zahvaljujući fondaciji "Ana i Vlade Divac" moći da pokrenu sopstveni posao, jer će dobiti donaciju u opremi do 330.000 dinara.
Snežana "Ana" Divac (Medija centar)

Snežana "Ana" Divac (Medija centar)

Za njih su, u okviru projekta "Podrška mladima u poljoprivredi", koje sprovodi ta fondacija uz podršku ambasade Kanade, obezbeđena sredstva zahavaljujući donatoru Anki Erne iz SAD. Na skupu posvećenom toj problematici istaknuto je i da je pet mladih poljoprivrednika, u okviru istog projekta ranije dobilo opremu i druga sredstava od po 330.000 dinara koje je takođe obezbedila ambasade Kanade. Ambasador Kanadefilip Pinnington je izrazio zadovljstvo uspešnom realziacijom projekta i spremnost za nastavkom saradnje sa fondacija "Ana i Vlade Divac". On je predstavio iskustva Kanade u oblasti razvoja poljoprivrede, načine delovanja tamnošnjeg resornog ministarstva i načine podrške poljipiorvrednim potrošačima. Skupu je prisustvovao i državni sekretar Ministarstav poljoprivrede i zaštite životne sredine Željko Radošević koji je izrazio spremnost tog ministarstav da nastavi sa podrško razvoju poljoprivrede kroz saradnju sa fondacijom "Ana i Vlade Divac". On je podsetio da je Srbiji od polovine 2016. omogućeno da aplicira kod predpristupnih fondova EU za oko 175 miliona evra za oblast poljoprivrede i naveo i da je resorno ministarstvo preuzelo niz mera kako bi se podstakao ruralni razvoj i poljoprivredna proizvodnja. Radošević je naveo i da je u tom cilju neophodno kadrovski ojačati Sektor za ruralni razvoj a posebno Upravu za agrarna plaćanja sa stotinak zaposlenih.
Pročitajte još:Ruska lekcija Beograđanima: Ovako se brine o svom gradu!
Prema njegovim rečima, u cilju razvoja poljoprivrede neophodno je mladima, koji odluče da ostanu ili da odu na selo, omogućiti iste uslove kao što imaju za život u gradu. Divac je istakao i da će fondacija koju je osnovao nastaviti i ubudće da podržava mlade ljude a onima koji su dobili donacije poručio je da budu upotni i nastave da idu ka svom cilju. Učesnicima skupa, svoja iskustva u oblasti poljoprivredne proiyvodnje je predstavila i jedna od korisnika donacije - Jelena Marić iz Srbobrana koja je pokrenula proizvodnju kozjeg sira. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA