Najnovije

Zaharčenko: Povučeno je oko 90 odsto teškog naoružanja

MOSKVA - Samoproklamovana Donjecka Narodna Republika (DNR) povukla je 90 odsto teškog naoružanja sa linije razgraničenja u istočnoj Ukrajini, saopštio je danas njen šef Aleksandar Zaharčenko.
Aleksandar Zaharčenko (Foto: novorosinform.org)

Aleksandar Zaharčenko (Foto: novorosinform.org)

"Prema dogovoru iz Minska od 12. februara, snage DNR su povukle teško naoružanje na dogovorenu udaljenost. Povukli smo 90 odsto naoružanja, kao što su artiljerija, minobacači i sl.", izjavio je Zaharčenko, a prenosi Tas s. Rusko ministarstvo inostranih poslova apeluje na strane u konfliktu i na spacijalnu posmatračku misiju OEBS-a u Ukrajini da obezbede punu saglasnost sa dogovorom postignutim u Minsku, navodi se u saopštenju tog ministarstva, koje prenosi Tas s. U saopštenju se ističe da je pomenuto ministarstvo sa zadovoljstvom primilo izveštaj specijalne posmatračke misije OEBS-a u kojem se navode činjenice o povlačenju teškog naoružanja "odbrambenih snaga" sa istočnog i južnog sektora linije kontakta. Generalštab ukrajinske vojske izdao je danas saopštenje u kojem se kaže da je počelo povlačenje teškog naoružanja sa demarkacione linije na istoku Ukrajine, javio je Tas s. Kijev je počeo danas povlačenje "artiljerijskog oruđa kalibra 100 mm sa demarkacione linije", preneo je saopštenje vojske list "Ukrajinska pravda". Agencija Rojters je prenela izveštaj ukrajinske vojske da drugi dan uzastopno nije pretrpela žrtve na frontu, što je znak da se poštuje dogovoren prekid vatre.
Pročitajte još:Evropska Unija: Minimalne plate variraju od 184 evra do 1923 evra
Lider samoproglašene Luganske narodne republike (LNR) Igor Plotnicki izjavio je ranije danas da ta republika ispunjava obavezu povlačenja teškog naoružanja sa linije razdvajanja kijevske vojske i proruskih snaga, u skladu sa sporazumima iz Minska i da je iz nje povučeno skoro 80 odsto teškog naoružanja. "Povlačenje teškog naoružanja je kompletirano 80 odsto, a to je potvrdila i Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju", rekao je Plotnicki. Vojni predstavnik Kijeva Andrej Lisenko rekao je u utorak da će Kijev početi povlačenje teškog naoružanja sa linije razdvajanja ukoliko se prekid vatre poštuje dva dana. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA