Najnovije

Nemačku zabrinjava namera Ciprasove vlade da sarađuje sa Rusijom

Berlin je zabrinut zbog težnje nove grčke vlade na čelu sa Aleksisom Ciprasom da se zbliži sa Rusijom – izjavio je Volfgang Šojble.
Foto: Jutjub printskrin

Foto: Jutjub printskrin

Odgovarajući na pitanje agencije Rojters – u kojoj meri odnosi između nove grčke vlade i Rusije zabrinjavaju Berlin – nemački ministar finansija je priznao: „To nam se ne sviđa. Međutim, ne mislim da Rusija može biti (Grčkoj) zamena za evropsku solidarnost”. Šojble je čak precizirao: da nikakva ruska finansijska pomoć Atini ne može zameniti ono što joj već daju ili će obezbediti „evropski partneri”. Nemački ministar je naglasio da on sa zabrinutošću prati razvoj ekonomske situacije u Rusiji: „Uopšte nije naš interes da se Rusija nađe u teškom ekonomskom stanju. U našem interesu je tesna i razumna saradnja sa Moskvom”. Pre Šojblea je i predsednik Evroparlamenta – Nemac Martin Šulc – takođe priznao da ga zabrinjava želja Ciprasove vlade da sarađuje sa Rusijom. Novi šef grčke diplomatije, Nikos Kocijas, pre neki dan je Franku Valteru Štajnmajeru stavio do znanja da Atina neće dozvoliti Evropskoj uniji da ignoriše njene stavove prilikom donošenja odluka uključujući i sankcije protiv Rusije. NJegov kolega, ministar finansija, Janis Varufakis, objavio je da Atina nema nameru više da sarađuje sa tzv. „trojkom” (Evropska komisija, Evropska centralna banka i MMF) koja je izvana (u ime poverilaca) upravljala grčkom ekonomijom. Čak je optužio „trojku” da vodi „antievropsku politiku”. Sve ovo je izgovorio pred šefom Evrogrupe Jerunom Dejselblumom, koji je na to odreagovao rečima: „Ti si upravo ubio „trojku”.
Pročitajte još:RAMZAN KADIROV: Munaeva ubile zapadne obaveštajne službeViktor Alfonso Lenta i Nikola Perović: Evropi je potreban šok da bi se probudila
Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA