Najnovije

Kineski gigant Alibaba plasira ruske proizvode!?

MOSKVA – Kineski internet trgovac Aliekspres, koji posluje u okviru Alibaba grupe, planira da prodaje u Kini robu proizvedenu u Rusiji, preneo je Tas.
Alibaba - matični brend servisa Aliekspres

Alibaba - matični brend servisa Aliekspres

Kako je rekao direktor za razvoj poslovanja Aliekspresa u Rusiji i Zajednici Nezavisnih Država (ZND) Mark Zavadskij, sada se vode pregovori s ruskim partnerima. U Kini postoji veliko interesovanje za kvalitetne strane proizvode. Ruski proizvođači imaju potencijal da zauzmu prostor između (skupe) evropske robe i jeftinije kineske, ukazao je on. Pregovori se vode, kako s proizvođačima, tako i sa trgovcima, uključujući i velike državne mreže, objasnio je Zavadskij novinarima. Detalji projekta se još razrađuju, ali postoji ideja da se on realizuje na kineskoj onlajn trgovačkoj platformi Tmal Golobal, koja takođe pripada Alibabi.
Pročitajte još:Gugl napravio narukvicu za rano otkrivanje raka
Na primer, na Tmalu je registrovan američki trgovac Kostko, drugi u svetu posle Volmarta, kazao je Zavadski. On je upozorio da nemaju svi proizvođači operativne i finansijske mogućnosti da izađu sami na kinesko tržište. To zahteva određena ulaganja. Trgovac može da obuhvati nekoliko proizvođača i da zajedno izađu na to tržište. Ranije je Aliekspres potpisao sporazum o saradnji s ruskim prevoznikom SPSR ekspres, koji će biti korišćen za dostavu robe Aliekspresa. Očekuje se da će centrar primati do 20.000 narudžbina mesečno, a rok isporuke će biti šest do osam dana. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA