Najnovije

Vojska Novorusije stigla do centra Debaljceva!

DONJECK- Isturene patrole armije Donjecke Republike stigle su bezmalo do centra Debaljceva!
Pripadnik armije DNR (Foto: Novorosinform)

Pripadnik armije DNR (Foto: Novorosinform)

Ušle su sa istočne strane. Ovo je potvrdio i glavni urednik kijevskog uticajnog sajta Cenzor Net Jurij Butusov koji je objavio da su isturene patrole „separatista“ izbile na auto-trasu M-103, a da su snage DNR prethodno zauzele Logvinovo i Kalinovku. Butusov je objavio i da su dva jurišna aviona Luganske Republike Su-24 tukla pozicije ukrajinskog bataljona „Krivbas“ između Debaljceva i Novogrigorjevke. Vojni vrh u Donjecku ubrzo potom je objavio: da su njegove snage - preuzimanjem kontrole nad pomenutom auto-trasom - „potpuno presekle sve linije snabdevanja ukrajinskih jedinica. NJegov drugi čovek, Eduard Basurin, izjavio je da su sada opkoljene ukrajinske jedinice „u kritičnom položaju“.
Pročitajte još:Cipras: Vratićemo vam dug kad nam Nemačka plati za Drugi svetski ratPutin u Egiptu, medijski naslovi: Stigao je najveći saveznik van arapskog sveta!
Prema njegovim rečima, Ukrajinci su tokom noći (u borbama za Logvinovo i Kalinovku) imali 13 poginulih i 20 ranjenih. Debaljcevo je jedan od najvećih železničkih čvorova Ukrajine jer se u njemu ukrštaju koloseci koji vode prema Mariupolju, Rostovu-na-Donu, Moskvi, Taganrogu i Harkovu. Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA