Најновије

Војска Новорусије стигла до центра Дебаљцева!

ДОЊЕЦК- Истурене патроле армије Доњецке Републике стигле су безмало до центра Дебаљцева!
Припадник армије ДНР (Фото: Новоросинформ)

Припадник армије ДНР (Фото: Новоросинформ)

Ушле су са источне стране. Ово је потврдио и главни уредник кијевског утицајног сајта Цензор Нет Јуриј Бутусов који је објавио да су истурене патроле „сепаратиста“ избиле на ауто-трасу М-103, а да су снаге ДНР претходно заузеле Логвиново и Калиновку. Бутусов је објавио и да су два јуришна авиона Луганске Републике Су-24 тукла позиције украјинског батаљона „Кривбас“ између Дебаљцева и Новогригорјевке. Војни врх у Доњецку убрзо потом је објавио: да су његове снаге - преузимањем контроле над поменутом ауто-трасом - „потпуно пресекле све линије снабдевања украјинских јединица. Његов други човек, Едуард Басурин, изјавио је да су сада опкољене украјинске јединице „у критичном положају“.
Прочитајте још:Ципрас: Вратићемо вам дуг кад нам Немачка плати за Други светски ратПутин у Египту, медијски наслови: Стигао је највећи савезник ван арапског света!
Према његовим речима, Украјинци су током ноћи (у борбама за Логвиново и Калиновку) имали 13 погинулих и 20 рањених. Дебаљцево је један од највећих железничких чворова Украјине јер се у њему укрштају колосеци који воде према Мариупољу, Ростову-на-Дону, Москви, Таганрогу и Харкову. Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА