Najnovije

Šešelj: Vučić i Toma u panici mole da me vrate u Hag, neka probaju da me uhapse!

  BEOGRAD- Ovo je Vojislav Šešelj, predsednik Srpske radikalne stranke rekao reagujući na vest da je Žalbeno veće Haškog tribunala naložilo Pretresnom veću da hitno opozove svoju odluku iz novembra 2014. godine o njegovom privremenom puštanju na slobodu. Na pitanje da li će se opirati eventualnom hapšenju odgovara da o tome treba da razmišljaju u srpskoj policiji.
Šešelj (Foto: JuTjub)

Šešelj (Foto: JuTjub)

- Zašto bih ja sada njima otkrivao kako ću se ponašati? Ako pokušaju da me hapse, videće - kaže Šešelj. Ranije ste izjavili da će morati da vas nose do aerodroma. - Moraće. A to neće biti nimalo lako. Zašto? - Sećate li se kada me je obezbeđenje iznosilo iz sale Skupštine Srbije? Policajci koji su to radili kasnije su mi priznali da su se baš oznojili. Kao što vidite, ja sam krupan čovek. Pravi Hercegovac. Znači, biće to težak zadatak. Da li samo zbog težine ili... - E ni to neću otkriti. Plašite li se hapšenja? - Kad sam se ja nečega uplašio? Ne možeš da se setiš? Naravno da ne možeš. Četničke vojvode se nikada ne plaše. Ni odlaska na pravi front, a kamoli odlaska na haški front, gde su od Haškog tribunala, nakon moje pobede, ostale samo ruševine. Čak mi je i zanimljivo kako će to da izgleda. Zbog čega? - Treba da me hapse ljudi koji su ne samo moji kumovi i nekadašnji najbliži saradnici, već i moji najbliži saučesnici u mojim eventualnim ratnim zločinima. Kako objašnjavate ovakvu odluku Haškog tribunala? - Panikom koja je uhvatila Nikolića i Vučića. Panikom zbog čega? - Od rasta mog rejtinga i rejtinga Srpske radikalne stranke. Imate li podatak koliki vam je rejting? - Ako bi parlamentarni izbori bili održani sada, istraživanja pokazuju da bi Srpska radikalna stranka osvojila više od 20 odsto glasova. Da ne preterujete? - Ne. Pre 15 dana "Kurir" i još neke dnevne novine u Beogradu objavile su rezultate istraživanja po kojem nam je rejting oko 15 odsto. Kad Vučićeve novine priznaju 15 odsto, onda je jasno da je naš rejting znatno veći. Stvarno mislite da su vaš povratak u Hag naručili vaši bivši saradnici? - Nemam šta da mislim. To je očigledno. Zašto bi sud koji me je pre četiri meseca bukvalno izbacio iz pritvora, sad doneo odluku o mom povratku u pritvor? Moje zdravstveno stanje se nije promenilo.
Pročitajte još:Dvostruki standardi: Šešelja u zatvor, a Glavaš na slobodi zbog zdravlja!Ankete: Vučić prvi, a Šešelju skočio rejting!
Izjavljivali ste da niste bolesni... - Nikad to nisam izjavio. Bolestan sam od dve najteže bolesti, od raka i srca. A izjavljivao sam da sam zdraviji od Tome, Vučića i pojedinih njihovih ministara. Ali, oni nisu smeli da se podvrgnu lekarskim pregledima, da uporedimo zdravlje. Šta ćete sad? - Idem kući da spavam. Celi dan sam proveo u Boru. Prvo sam imao konferenciju za štampu, zatim govorio na promociji svoje knjige, a na kraju gostovao u programu televizije Istok. A sutra (danas) u devet sati dolazim na posao u stranku, a u pola dva idem u sud. Haški sud? - Viši sud u Beogradu. Treba da svedočim u postupku koji se vodi protiv mog zamenika Nemanje Šarovića zato što je pre tri godine, na protestnom skupu koji je stranka organizovala zbog oslobađanja Ramuša Haradinaja u Haškom tribunalu, spalio zastavu takozvane Republike Kosovo. Čini se da stalno putujete? - Do sada sam posetio oko 50 opština i gradova. Osim vikenda i kad su veliki praznici, svaki dan sam na putu. Kako čovek koji boluje od dve najteže bolesti to može da izdrži? - To ne zavisi od težine bolesti, već od snage karaktera, od volje i motiva. A moji motivi su jači od moje bolesti. Prvi je da povratim snagu stranke, a drugi je da vidim Srbiju. Za 12 godina zaželeo sam se Srbije. Mnogo. Toliko da me ova putovanja i susreti sa mojim narodom leče. Šta kaže dr Milovan Bojić? - Stalno mi ponavlja da moram da se više odmaram. LJuti se, gunđa, ali zna da protiv moje strasti za politikom leka nema. Izvor: Pressrs.ba

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA