Najnovije

MEDISON KLJUČA: Protesti zbog ubistva crnog tinejdžera u SAD-u

MEDISON - Demonstranti od proteklog vikenda ne napuštaju ulice Medisona, u američkoj državi Viskonsin, posle ubistva Tonija Robinsona (19), nenaoružanog crnog tinejdžera.
Sa rukom na revolveru: Američka policija u Medisonu (Foto: JuTjub printskrin)

Sa rukom na revolveru: Američka policija u Medisonu (Foto: JuTjub printskrin)

"Ujedinjeni ljudi nikada neće biti poraženi!", uzvikivali su demonstranti, ritmično praćeni bubnjevima, koji od proteklog vikenda ne napuštaju ulice Medisona, u američkoj državi Viskonsin, posle ubistva još jednog, ovog puta, nenaoružanog crnog tinejdžera. Fatalne pucnje u tamnoputog Tonija Robinsona (19) ispalio je beli policajac Met Keni (45), čime je ponovo pokrenuto pitanje rasnih predrasuda u redovima američke policije. Prethodna ubistva nenaoružanih Afroamerikanaca u Fergusonu i NJujorku, koje je izvršila policija, dovela je prošle godine do talasa demonstracija širom SAD-a. One su sada nastavljene. Robinson je ubijen pošto je policajac Keni odgovorio na poziv u petak veče zbog prijave da jedna osoba ometa saobraćaj i da je napala drugu osobu. Keni je pratio osumnjičenog do stana, gde je došlo do sukoba, koji se završio tako što je policajac pucao u tinejdžera koji nije imao oružje. Mladić, u čijem je dosijeu ostalo zapisano da je priznao krivicu za oružanu pljačku prošle godine i zbog toga dobio uslovnu kaznu od šest meseci, preminuo je u bolnici. Keni je na plaćenom odsustvu dok je istraga u toku.

Istraga

Gradonačelnik Medisona Pol Soglin je ubistvo okarakterisao kao "neopisivu tragediju", tvrdeći da će gradske vlasti javno objaviti rezultate istrage.
Pročitajte još:
Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA