Najnovije

Fudbaleri "Dorćola" osvojili Evropu!

BUDIMPEŠTA - U vreme kada se ni fudbalska reprezentacija Srbije, kao ni naši klubovi ponaosob, ne mogu pohvaliti dobrim rezultatima na međunarodnim takmičenjima, mladi fudbaleri FK "Dorćol" zadivili su fudbalsku javnost osvojivši zlatnu i srebrnu medalju na nedavno završenom međunarodnom turniru u Budimpešti.
Mali fudbaleri "Dorćola" osvojili Budimpeštu! (Foto: Privatna arhiva)

Mali fudbaleri "Dorćola" osvojili Budimpeštu! (Foto: Privatna arhiva)

- Turnir nosi naziv "Ute Budapest Cup 2015". Organizator ovog međunarodnog takmičenja je fudbalski klub Ujpešt iz Budimpešte. "Ute Budapest Cup" se tradicionalno održava već dugi niz godina svakog Vaskrsa (Vaskršnji vikend) - kaže Zoran Sredić trener fudbalskog kluba "Dorćol" dodajući da na ovaj turnir dolaze ekipe uglavnom iz jugoistočne Evrope, Srbije, Ukrajine, Rumunije, Slovačke, Grčke... - Od ekipa iz Srbije, pored naše ekipe, učestvovali su još i Teleoptik,OFK Beograd, Jedinstvo UB, Indeks iz Novog Sada, FK Kula. Naš klub, FK "Dorćol" predstavljen je sa tri generacije. Generacija dečaka rođenih 1999. godine osvojili su drugo mesto i srebro, generacija 2003. - prvo mesto i zlatnu medalju, dok je generacija 2007. završila na 8. mestu. U konkurenciji generacije 2003. naš fudbaler Milorad Rajović proglašen je za najboljeg igrača turnir - ističe trener Zoran Sredić koji uspešno predvodi trenerski tim uz pomoć trenera Aleksandra Krstića,Marina Balića i Nikole Rafajlovića. Prema rečima dečaka koji treniraju u FK "Dorćol" i koji su učestvovali na turniru u Budimpešti, pored vrlo zgusnute satnice samog turnira i takmičenja sa dečacima iz okolnih zemalja, imali su priliku da na kratko obiđu grad Budimpeštu. - Najviše nam se dopao Trg heroja, Citadela i Tvrđava odakle se pruža lep pogled na Dunav i čitav grad. Ipak, nezaboravno popodne smo proveli u zatvorenom akva parku hotela Ramada. A što se samog turnira tiče, to je veliko iskustvo za mene iako smo poslednju utakmicu uzgubili na penale, ali smo osvojili utešnu medalju - kaže mladi fudbaler iz generacije 2007. Konstandin Tomić.
Pročitajte još:

Boban Marjanović, vlasnik tri rekorda Evrolige: Ne postoje reči kojima bi sve bilo opisano!

A koliko se FK "Dorćol" razlikuje od većine klubova u kojima deca treniraju, možda najbolje ilustruje izjava roditelja Ane Radojković. - Ono što me u "Dorćolu" najviše impresionira jeste činjenica da treneri najveći akcenat stavljaju na razvoj sportskog duha i fer plej igru, te tako ovde nisu dozvoljene namerne povrede dece, takozvano "krljanje" kako bi oteli loptu i dali gol, već su klinci upućeni jedni na druge i naučeni da vode međusobno računa i o sebi i o svojim saigračima. To je za svaku pohvalu, a kad uz to ide i ovakav uspeh kakav su naši mališani ostvarili u Budimpešti, FK "Dorćol" je za svaku preporuku - zaključuje Radojkovićeva. Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA