Најновије

Фудбалери "Дорћола" освојили Европу!

БУДИМПЕШТА - У време када се ни фудбалска репрезентација Србије, као ни наши клубови понаособ, не могу похвалити добрим резултатима на међународним такмичењима, млади фудбалери ФК "Дорћол" задивили су фудбалску јавност освојивши златну и сребрну медаљу на недавно завршеном међународном турниру у Будимпешти.
Мали фудбалери "Дорћола" освојили Будимпешту! (Фото: Приватна архива)

Мали фудбалери "Дорћола" освојили Будимпешту! (Фото: Приватна архива)

- Турнир носи назив "Ute Budapest Cup 2015". Организатор овог међународног такмичења је фудбалски клуб Ујпешт из Будимпеште. "Ute Budapest Cup" се традиционално одржава већ дуги низ година сваког Васкрса (Васкршњи викенд) - каже Зоран Средић тренер фудбалског клуба "Дорћол" додајући да на овај турнир долазе екипе углавном из југоисточне Европе, Србије, Украјине, Румуније, Словачке, Грчке... - Од екипа из Србије, поред наше екипе, учествовали су још и Телеоптик,ОФК Београд, Јединство УБ, Индекс из Новог Сада, ФК Кула. Наш клуб, ФК "Дорћол" представљен је са три генерације. Генерација дечака рођених 1999. године освојили су друго место и сребро, генерација 2003. - прво место и златну медаљу, док је генерација 2007. завршила на 8. месту. У конкуренцији генерације 2003. наш фудбалер Милорад Рајовић проглашен је за најбољег играча турнир - истиче тренер Зоран Средић који успешно предводи тренерски тим уз помоћ тренера Александра Крстића,Марина Балића и Николе Рафајловића. Према речима дечака који тренирају у ФК "Дорћол" и који су учествовали на турниру у Будимпешти, поред врло згуснуте сатнице самог турнира и такмичења са дечацима из околних земаља, имали су прилику да на кратко обиђу град Будимпешту. - Највише нам се допао Трг хероја, Цитадела и Тврђава одакле се пружа леп поглед на Дунав и читав град. Ипак, незаборавно поподне смо провели у затвореном аква парку хотела Рамада. А што се самог турнира тиче, то је велико искуство за мене иако смо последњу утакмицу узгубили на пенале, али смо освојили утешну медаљу - каже млади фудбалер из генерације 2007. Констандин Томић.
Прочитајте још:

Бобан Марјановић, власник три рекорда Евролиге: Не постоје речи којима би све било описано!

А колико се ФК "Дорћол" разликује од већине клубова у којима деца тренирају, можда најбоље илуструје изјава родитеља Ане Радојковић. - Оно што ме у "Дорћолу" највише импресионира јесте чињеница да тренери највећи акценат стављају на развој спортског духа и фер плеј игру, те тако овде нису дозвољене намерне повреде деце, такозвано "крљање" како би отели лопту и дали гол, већ су клинци упућени једни на друге и научени да воде међусобно рачуна и о себи и о својим саиграчима. То је за сваку похвалу, а кад уз то иде и овакав успех какав су наши малишани остварили у Будимпешти, ФК "Дорћол" је за сваку препоруку - закључује Радојковићева. Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА