Najnovije

Roberts: Obama troši milione dolara na medijski rat protiv Rusije

SAD - Manijakalna želja lidera SAD-a da Amerika bude jedini svetski lider sudarila se sa nizom poraza u vojnim kampanjama na Bliskom istoku i na taj način je srušen mit o "izuzetnosti Amerike", kaže Pol Krejg Roberts, bivši savetnik za ekonomiju američkog predsednika, Ronalda Regana, i jedan od najistaknutijih poznavalaca američke politike.
Pol Krejg Roberts (Foto: JuTjub)

Pol Krejg Roberts (Foto: JuTjub)

To je razlog zbog kojeg Obamin kabinet tako brzo i agresivno Rusiju proglašava neprijateljem, a što se sprovodi kroz informaciono-propagandni rat protiv Rusije i borbu protiv ruskih medija, piše Roberts. Amerika ne štedi na troškovima antiruskih propagandnih aktivnosti, pa je tako Endrju Laku, šef Saveta za radiodifuziju SAD-a, odobrio iznos od 15.4 miliona dolara direktno u svrhu, kako to američki zvaničnici definišu, "suzbijanja ruske propagande". Taj novac se ulaže u "internet armiju" i projekte uperene protiv uticaja ruskih medija, piše Roberts. Roberts piše da treba dobro proceniti i sagledati poslednju izjavu Endrju Lakua. "Rusija ugrožava svoje susede, Sjedinjene Američke Države i njene zapadne saveznike. Mi moramo osloboditi Ruse i ruskojezično stanovništvo na prostoru bivšeg Sovjetskog Saveza od uticaja ruske propagande." - rekao je Endrju Laku, citira Roberts u svom tekstu i ističe da se iz ove izjave jasno vidi da Bela kuća želi da informaciono-propagandni rat SAD-a prenese na teritoriju Rusije. Ričard Stengel, jedan od američkih zvaničnika koji je u isti red svrstao Rusiju i Islamsku Državu, inače jedan od zamenika državnog sekretara SAD-a, tražio je čak 751.5 miliona američkih dolara "za borbu protiv propagande Rusije i Islamske Države", piše Roberts. Na sve to, Viktorija Nuland, takođe pomoćnik državnog sekretara SAD-a, potvrdila je javno da je ove godine, do sada, za kreiranje programa na ruskom jeziku potrošeno 22.5 miliona američkih dolara, a to je 104% više nego za vreme Majdana ili 49% više nego za celu fiskalnu 2014. godinu, navodi Roberts u svom tekstu i ističe da je to novac koji je odobren uz novac koji je odobrio Stejt Department. Stejt Department je odobrio 23 miliona dolara za projekte "konfrontacije ruskoj propagandi", stoji u tekstu ovog poznatog američkog analitičara.
Pročitajte još:Putin pripretio Izraelu: Nemojte da dajete oružje UkrajiniUkoliko dođe do rata NATO-a i Rusije ova zemlja će biti prva pregažena!IRAN PORUČIO ZAPADU: Odgovorićemo mecima – nismo raj za špijune!
Roberts navodi i da su u američko delovanje na ovom polju aktivnije uključene i radio stanice "Glas Amerike" i "Slobodna Evropa" kojs su slušane u zemljama ruskog govornog područja, te da je američki Kongres nedavno odobrio i upumpao dodatnih 10 miliona američkih dolara za "podršku medijima u Istočnoj Evropi i ruskojezičnim zemljama". Roberts u svojim analizama koje se tiču savremenih rusko-američkih odnosa ocenjuje da je SAD glavni provokator sukoba u Ukrajini i osuđuje delovanje i politiku aktuelnih američkih vlasti. Spoljnu politiku Obaminog kabineta često naziva "čistom agresijom". Izvor: Pravda    

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA