Најновије

Робертс: Обама троши милионе долара на медијски рат против Русије

САД - Манијакална жеља лидера САД-а да Америка буде једини светски лидер сударила се са низом пораза у војним кампањама на Блиском истоку и на тај начин је срушен мит о "изузетности Америке", каже Пол Крејг Робертс, бивши саветник за економију америчког председника, Роналда Регана, и један од најистакнутијих познавалаца америчке политике.
Пол Крејг Робертс (Фото: ЈуТјуб)

Пол Крејг Робертс (Фото: ЈуТјуб)

То је разлог због којег Обамин кабинет тако брзо и агресивно Русију проглашава непријатељем, а што се спроводи кроз информационо-пропагандни рат против Русије и борбу против руских медија, пише Робертс. Америка не штеди на трошковима антируских пропагандних активности, па је тако Ендрју Лаку, шеф Савета за радиодифузију САД-а, одобрио износ од 15.4 милиона долара директно у сврху, како то амерички званичници дефинишу, "сузбијања руске пропаганде". Тај новац се улаже у "интернет армију" и пројекте уперене против утицаја руских медија, пише Робертс. Робертс пише да треба добро проценити и сагледати последњу изјаву Ендрју Лакуа. "Русија угрожава своје суседе, Сједињене Америчке Државе и њене западне савезнике. Ми морамо ослободити Русе и рускојезично становништво на простору бившег Совјетског Савеза од утицаја руске пропаганде." - рекао је Ендрју Лаку, цитира Робертс у свом тексту и истиче да се из ове изјаве јасно види да Бела кућа жели да информационо-пропагандни рат САД-а пренесе на територију Русије. Ричард Стенгел, један од америчких званичника који је у исти ред сврстао Русију и Исламску Државу, иначе један од заменика државног секретара САД-а, тражио је чак 751.5 милиона америчких долара "за борбу против пропаганде Русије и Исламске Државе", пише Робертс. На све то, Викторија Нуланд, такође помоћник државног секретара САД-а, потврдила је јавно да је ове године, до сада, за креирање програма на руском језику потрошено 22.5 милиона америчких долара, а то је 104% више него за време Мајдана или 49% више него за целу фискалну 2014. годину, наводи Робертс у свом тексту и истиче да је то новац који је одобрен уз новац који је одобрио Стејт Департмент. Стејт Департмент је одобрио 23 милиона долара за пројекте "конфронтације руској пропаганди", стоји у тексту овог познатог америчког аналитичара.
Прочитајте још:Путин припретио Израелу: Немојте да дајете оружје УкрајиниУколико дође до рата НАТО-а и Русије ова земља ће бити прва прегажена!ИРАН ПОРУЧИО ЗАПАДУ: Одговорићемо мецима – нисмо рај за шпијуне!
Робертс наводи и да су у америчко деловање на овом пољу активније укључене и радио станице "Глас Америке" и "Слободна Европа" којс су слушане у земљама руског говорног подручја, те да је амерички Конгрес недавно одобрио и упумпао додатних 10 милиона америчких долара за "подршку медијима у Источној Европи и рускојезичним земљама". Робертс у својим анализама које се тичу савремених руско-америчких односа оцењује да је САД главни провокатор сукоба у Украјини и осуђује деловање и политику актуелних америчких власти. Спољну политику Обаминог кабинета често назива "чистом агресијом". Извор: Правда    

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА