Najnovije

MALI: Borimo se za PKB, DS nam ga ostavila u dugovima!

PKB, koji sada posluje likvidno, već neko vreme traži od vlade da ih puste da rade kao privredno društvo i da ne prodaju kombinat. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da se traži način da PKB opstane, podsetivši da 31. maja ističe rok za zaštitu preduzeća u restrukturiranju, te da do tada mora biti pronađen način da se PKB odbrani “od 60 miliona evra duga koje je ostavila DS”.

Siniša Mali (Foto: Jutjub)

On je, odgovarajući na kritike predsednika beogradskog odbora DS Balše Božovića da su naprednajci i gradonačelnik upropastili PKB, rekao da je 2013. godine PKB imao 100 miliona evra duga, koje je sadašnja gradska vlast uspela da smanji na 60 miliona evra.
- To je ono što smo mi nasledili od DS i Balše Božovića, a u međuvremenu smo smanjili dug za 40 miliona, na 60 miliona evra. Sve vreme PKB zapošljava 2.000 radnika, a grad je sa 2 miliona evra pomogao da se to preduzheće održi - rekao je Mali novinarima nakon obilaska Centra na Čukarici.
On je rekao da nadlženi rade na tome da, kao i za sve projekte u gradu, zadrže zaposlenost i privuku investitore i omoguće preduzećima normalno da rade.
On je naveo da je DS u gradu “ostavia” i Adu Ciganliju koja je pravila gubitak,kao i Pogrebne usluge, Parking servis...
- O vođenju preduzeća u gradu od strane DS bolje da ne pričam, da ne otvaram i njihove ugovore o konsaltingu, marketingu i PR-u, koje nikad niko nije vdeo, aod kojih su pare išle u privatne džepove,a ne u džepove građana Beograda - rekao je Mali.
On je ponovio da se grad bori za svakog zaposlenog, svako preduzeće i da se traži način da PKB opstane.
- Način da PKB opstane je u privatizaciji, a da li kroz unapred pripremljen plan reorganizacije, kroz sledeću rundu privatizacije ili kroz streateško partnerstvo , videćemo - kazao je gradonačelnik.
On je podsetio da za PKB, koji je bio ponuđen za oko 160 miliona evra, nije bilo zainteresovanih kupaca.
- Gospodine Božoviću, ako znate ili ako ne znate, osnovni koncept vrednosti je ono što kaže tržište. To je njegovo neznanje, i ljudi oko njega, koji se bore da pređu cenzus u gradu i Srbiji i očigledno svaku stvar koja je normalna, realna i odgovorna pokušavaju da prikažu na drugi način - poručio je Mali Božoviću.
On je dodao da ne želi da “ulazi u neodgovorno ponašanje”, već da se bori za svakog radnika PKB, GSP, Pogrebnih usluga, Gradskog zelenila...
- Neću ulaziti u blato gospodina Božovića da mu objašnjavam da nije u pravu, da nije dobro pročitao cifre ili je možda zaboravio kako je PKB izgledao 203. kada nam ga je DS ostavila - zaključio je Mali. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA