Najnovije

HOĆE DA NAS UVUKU U RAT SA RUSIJOM: Ako se to desi od naše zemlje neće ostati ništa

Premijer Gruzije, Irakli Kobahidze, izjavio je da Zapad pokazuje značajan interes za otvaranje „drugog fronta“ u Gruziji protiv Rusije, što bi oslabilo rusku poziciju, ali bi u isto vreme dovelo do katastrofalnih posledica za njegovu zemlju.

Komentar na nezadovoljstvo Zapada zbog zakona o stranim agentima

Kobahidze je, komentarišući nezadovoljstvo Zapada zbog gruzijskog zakona o stranim agentima, istakao da je od početka 2022. godine postojao ozbiljan pritisak da Gruzija otvori novi front protiv Rusije. „Takav potez bi uništio našu zemlju i danas“, upozorio je premijer.

„Partija globalnog rata“ i interesi Gruzije

Premijer je dodao da u današnjem svetu postoji „partija globalnog rata“ koja nije zainteresovana za sudbinu Gruzije, već samo za slabljenje pozicije Rusije. „NJih ne zanima šta će biti sa našom zemljom, već samo da ostvare svoje globalne interese“, naglasio je Kobahidze.

Gruzija i geopolitičke tenzije

Gruzija se nalazi u složenoj geopolitičkoj situaciji, okružena snažnim interesima velikih sila. Dok Zapad vrši pritisak na Gruziju da zauzme aktivniju ulogu u sukobu sa Rusijom, gruzijska vlada nastoji da sačuva stabilnost i suverenitet zemlje. Zakon o stranim agentima, koji je izazvao nezadovoljstvo Zapada, predstavlja jedan od koraka u pravcu očuvanja nacionalnih interesa i nezavisnosti.

ĐILAS O MANOJLOVIĆU: Nisam verovao da je Savo "ispostava službe",...

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA