Najnovije

Kada pročitate ovo, nikada više nećete baciti ljuske od jaja!

Neverovatno je kako nešto tako jednostavno kao ljuska jajeta može imati ogroman uticaj na naše zdravlje. Ako ih, kao i većina ljudi, bacate, pročitajte ovo i promenićete način na koji vidite ljusku jajeta.
Savršen kalcijum za ljudski organizam se nalazi pred vašim očima (Foto: pixabay)

Savršen kalcijum za ljudski organizam se nalazi pred vašim očima (Foto: pixabay)

Većina ljudi ne razmišlja o tome da ljusku jajeta zapravo čini 90% čist kalcijum, i to kalcijum gotovo identičnog hemijskog sastava kao što je onaj koji čini naše zube i kosti. Zbog ove hemijske sličnosti, kalcijum iz ljuske jajeta lako se apsorbuje u ljudskom organizmu i pomaže u mnogim aspektima koji čine zdravlje. LJuske su, takođe, i dobar izvor drugih minerala poput gvožđa, cinka, bakra, mangana, fosfora, fluora, hroma i molibdena. Sadržaj kalcijuma ne samo da pomaže jačanje kostiju, već omogućava i koštanoj srži da proizvodi više zdravih krvnih zrnaca. Kalcijum pomaže u sprečavanju osteoporoze. I ne samo to, već je dokazano da smanjuje holesterol i pomaže pri regulaciji krvnog pritiska.

Dakle, kako ljuskama od jaja poboljšati zdravlje?

Da biste poboljšali ukupnu zdravstvenu sliku svog organizma, možete uzeti 5 ljuski i smrviti ih u fini prah. Dodajte prah u najviše tri litra vode, i pustite da odstoji u frižideru oko nedelju dana, dok se potpuno ne rastvori. Ukoliko želite, možete da dodate i malo limunovog soka. Konzumirajte 2-3 čaše napitka svaki dan.

Za štitnu žlezdu

LJuske od jaja mogu da poprave stanje želuca i štitne žlezde. Jednostavno pomešajte smrvljene ljuske sa limunovim sokom i ostavite da omekšaju. Ovako omekšane ljuske stavite u litar rakije i dobićete snažan eliksir za oporavak štitne žlezde.

Za želudac

Za probleme sa želucem, na isti način omekšane ljuske jaja dodajte u toplo mleko.  Ovaj napitak može pomoći prilikom lečenja čireva ali i drugih problema sa varenjem. U gotovo svakoj situaciji u kojoj vam je potrebno više kalcijuma, ljuske od jaja su prirodni savršeni dodatak za kalcijum koji se nalazi u našim telima.
Pročitajte još:
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA