Najnovije

Odesa obeležila godišnjicu ukrajinskog masakra

ODESA- Hiljade građana Odese okupile su se danas ispred lokalnog Doma sindikta u kojem su neonacisti i agenti Službe bezbednosti Ukrajine 2 maja prošle godine žive spalili najmanje 49, a verovatno više od 100 oponenata kijevske hunte.
Odesa (Foto: Vikipedija)

Odesa (Foto: Vikipedija)

Okupljeni su skandirali: „Nećemo zaboraviti, nećemo oprostiti!“ i „Fašizam neće proći!“. Sa sobom su doneli, pored cveća i venaca, sveće, kandila i fotografije umorenih. Odmah na početku su pustili u nebo crne balone i golubove. Nešto dalje odatle - na Sabornom trgu - svoj miting je održalo oko 300 pripadnika unitarne Ukrajine. Oni su uzvikivali: „Slava Ukrajini!“. NJihova poruka je bila: „Početkom maja 2014. uspešno je likvidiran pokret separatista koji su nameravali da Odesku oblast odvoje od Ukrajine“. Poznati ukrajinski poslanik-neonacista Igor Mosijčuk bio je još još otvoreniji i iskreniji. Rekao je da je 2. maj u Odesi za njega „značajan dan u istoriji Ukrajine“. U velikom broju gradova u svetu održane su manifestacije povodom zločina ukrajinske vlasti u Odesi. Primera radi, u Moskvi se ispred ambasade Ukrajine okupilo više od 1000 ljudi koji su tražili da Kijev pronađe krivce za taj „veliki i strašni zločin“ i da ih primerno kazni. U italijanskom gradu Ćeriano Lageto na istoimenom trgu je postavljen spomenik Mučenicima Odese. U centru Varšave je organizovan miting sa improvizovanom foto-izložbom o „zločinu u Odesi“.
Pročitajte još:LDP napao Šešelja: Kukavice, mrziš Latinku zbog istrage o Đinđićevom ubistvu!DESNIČARI NAJAVLJUJU HAOS: 9. maja ćemo srušiti režim Angele Merkel!
Predsednik Luganske Republike - Igor Plotnjicki - izjavio je da se narod Donbasa „prihvatio oružja tek posle zločina u Odesi, shvativši da nešto slično preti i njemu“. Predsednik Donjecke Republike, Aleksandar Zaharčenko, ocenio je da je Ukrajin kao zemlja prestala da postoji „upravo posle tragedije u Odesi“. On je Odesu nazvao „biserom ruske kulture“ i najavio: „Mi ćemo kazniti neljude koji su zverski umorili nedužne ljude. Proteraćemo iz Grada Ruske Slave fašističke izrode. Mir će se opet vratiti u našu tajedničku Otadžbinu“. Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA