Najnovije

Uloga očeva u razvoju seksualnosti kod sinova je veoma važna!

Mantak Či i D. A. Arava u svojoj knjizi "Multi-orgazmički muškarac" ističu da je za očeve ili muške figure u životima mladih muškaraca veoma važno da imaju iskren odnos sa njima.
Otac i sin (Foto: Pixabay)

Otac i sin (Foto: Pixabay)

"Dečja radoznalost u pogledu seksa počinje vrlo rano, a njihova seksualnost još ranije. Svako ko je video dečaka kako dodiruje i isteže svoj penis i mošnice (često veoma snažno!) zna da nije u pitanju samo znatiželja. Dečaci doživljavaju zadovoljstvo - veće nego kada, na primer, dodiruju svoje nožne prstiće." - navodi se u ovoj knjizi. "Frojd naziva seksualnost deteta 'polimorfnom perverznošću', ali u njoj nema ničeg perverznog, osim našeg pokušaja da je potisnemo. Način na koji ćete reagovati na radoznalost i pitanja svog sina u vezi sa njegovim i vašim telom, imaće velikog uticaja na njegovu seksualnost. Razvijanje zdravog odnosa, punog ljubavi, sa sopstvenom seksualnošću i ohrabrivanje deteta da on to isto učini sa svojom seksualnošću je prvo što možete da učinite za svog sina." - stoji u ovoj knjizi. Kakav otac - takav sin "Deca mnogo uče o intimnosti posmatrajući svoje roditelje. Vaš način ponašanja prema supruzi ili partnerki biće obrazac prema kojem će se vaš sin ponašati prema devojkama i ženama. Učeći o seksu, on, zapravo, uči o seksualnim ulogama, o komunikaciji, o ljubavi. Ono što pokažete, imaće mnogo veći uticaj na vašeg sina od onoga što kažete, i zato upamtite da vi kao par uvek učite svoju decu - i onda kada se izderete jedno na drugo, i onda kada se držite za ruke." - pišu autori knjige "Multi-orgazmički muškarac".
Pročitajte još:JUTARNJI SEKS: Evo zašto je veoma važan!Razgovori dobri za pamćenje i intelekt!
U našoj kulturi brinemo kada deca vide roditelje kako razmenjuju fizičke nežnosti, ali nema ničeg lošeg u tome što deca posmatraju ove izraze ljubavi. Zapravo, oni će možda imati više problema ako ih ne budu videli. Odsustvo ovakvog kontakta često dovodi do toga da se deca zapitaju da li se roditelji vole, a to im takođe uskraćuje i obrazac izražavanja osećanja prema sopstvenim partnerima. Održavanje zdravog odnosa punog ljubavi sa vašom partnerkom je druga stvar koju možete učiniti za vašeg sina - a da i ne pominjemo koliko to znači za vašu parnerku i vas, zaključuju autori. Izvor: TantraWorld.rs / Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA