Najnovije

Merkelova u problemu sa Nemcima zbog trgovinskog sporazuma između EU i SAD

BERLIN - Transatlantski sporazum o zoni slobodne trgovine između EU i SAD bi uvećao obim trgovine najmanje za 100 milijardi američkih dolara godišnje, piše agencija RIA Novosti, ističući da Angela Merkel, državna kancelarka Nemačke, javno lobira u nemačkoj javnosti da ovaj sporazum bude prihvaćen, jer je isti negativno kritikovan.
Angela Merkel (Foto: bundeskanzlerin.de)

Angela Merkel (Foto: bundeskanzlerin.de)

Ona je za Zidojče Cajtung rekla da se nada da će sporazum biti ratifikovan 2017. godine. Merkelova je istakla SAD kao ključnog trgovinskog partnera Nemačke, a napomenula je da, ukoliko sporazum ne bude ratifikovan 2017. godine, postoji opasnost da se "pregovori oduže". Nemci i veći deo stanovništva EU se buni protiv ovog sporazuma, jer on pomera ekološke standarde, podrazumeva ogroman upliv američke robe na tržište Evrope, kao i ulazak robe nižeg kvaliteta na evropsko tržište. Niz nemačkih privrednih asocijacija je istupio protiv ovog sporazuma.
Pročitajte još:BIĆE HAOSA: Sakašvili postavljen za guvernera Odese!NATO INVESTICIJE: Vojska SAD u Afganistanu uvećala proizvodnju droge 50 puta
Pregovori između EU i SAD o ovom trgovinskom sporazumu traju od 2012. godine. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA