Najnovije

U SLUČAJU TREĆEG SVETSKOG: Rusija prvo gađa Poljsku i Rumuniju!

MOSKVA - "Nas najviše brine PRO sistem i Rusija treba da usmeri rakete prema zemljama iz kojih dolazi pretnja." - reči su ruskog predsednika, Vladimira Putina, koje je izgovorio na sajmu naoružanja "Armija 2015", a Igor Koročenko, jedan od najpriznatijih ruskih vojnih analitičara, na svom blogu ističe da je ova Putina izjava veoma značajna.
Igor Koročenko (Foto: FB / Skrinšot)

Igor Koročenko (Foto: FB / Skrinšot)

Igor Koročenko, urednik ruskog državnog časopisa "Nacionalna odbrana" i jedan od najistaknutijih ruskih vojnih analitičara, komentariše na svom blogu izjavu ruskog predsednika i navodi da to znači da će Rusija, u slučaju sukoba sa NATO alijansom, prvo gađati Poljsku i Rumuniju. Poljska i Rumunija su zemlje koje predstavljaju baze raketnog sistema PRO, odnosno, zemlje u kojima se razmešta protivraketni sistem NATO u Evropi, a one će biti gađane iz Kaljinjingradske oblasti i sa Krima. Poljska će biti meta raketnog sistema "Iskander-M" iz Kaljiningradske oblasti, a bombarderi Tu-22M3 sa Krima će za cilj imati Rumuniju, piše Koročenko.
Pročitajte još:Ukrajinski vojnici ubili dve žene zbog „separatizma“Pogledajte kako su Ukrajinci razorili deo Gorlovke i kadrove borbi kod Marjinke (VIDEO)
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA