Најновије

У СЛУЧАЈУ ТРЕЋЕГ СВЕТСКОГ: Русија прво гађа Пољску и Румунију!

МОСКВА - "Нас највише брине ПРО систем и Русија треба да усмери ракете према земљама из којих долази претња." - речи су руског председника, Владимира Путина, које је изговорио на сајму наоружања "Армија 2015", а Игор Короченко, један од најпризнатијих руских војних аналитичара, на свом блогу истиче да је ова Путина изјава веома значајна.
Игор Короченко (Фото: ФБ / Скриншот)

Игор Короченко (Фото: ФБ / Скриншот)

Игор Короченко, уредник руског државног часописа "Национална одбрана" и један од најистакнутијих руских војних аналитичара, коментарише на свом блогу изјаву руског председника и наводи да то значи да ће Русија, у случају сукоба са НАТО алијансом, прво гађати Пољску и Румунију. Пољска и Румунија су земље које представљају базе ракетног система ПРО, односно, земље у којима се размешта противракетни систем НАТО у Европи, а оне ће бити гађане из Каљињинградске области и са Крима. Пољска ће бити мета ракетног система "Искандер-М" из Каљининградске области, а бомбардери Ту-22М3 са Крима ће за циљ имати Румунију, пише Короченко.
Прочитајте још:Украјински војници убили две жене због „сепаратизма“Погледајте како су Украјинци разорили део Горловке и кадрове борби код Марјинке (ВИДЕО)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА