Najnovije

Harkovski partizani: Čekamo pravi trenutak za ustanak, a on je sve bliži!

HARKOV - Harkovski podzemni, gerilska grupa koja podržava Novorusiju, juče se oglasila saopštenjem u kome kažu da se aktivno razvijaju, stvaraju organizovanu mrežu pristalica, a takođe sprovode obuku vojnika i formiranje u borbene jedinice.
Harkovski partizani (Foto: Jutjub)

Harkovski partizani (Foto: Jutjub)

Kako je saopštio koordinator pokreta otpora kijevske vlasti u Harkovu Oleg Sobčenko, pravo „pod nosom“ ukrajinske armije partizanski pokret u Harkovu se aktivno razvija. - Doći će taj trenutak kada će naši vojnici biti dobro koordinisani u borbene jedinice i kada će moći da nastupe. Već danas možemo da skupimo hiljadu ljudi sa borbenim iskustvom u Donbasu. Onih , koji će biti spremni da kada dođe dan „D“ odu u harkovsku oblast. Mnogi od naših momaka su ostali u Donbasu. Mnogi u Rusiji. Čim njihova pomoć bude bila potrebna u Harkovu, oni neće ostati u inostranstvu. Svi će se vratiti. Čekamo pravi trenutak - objasnio je Sobčenko. Prema njegovim rečima, partizanski pokreti se razvijaju i u ostalim oblastima. Harkovski aktivisti otpora aktivno sarađuju sa istomišljenicima iz Sume, iako je stanovništvo tog kraja lojalnije vlastima, nego stanovnici Harkova. - Zamislite sebe kao bivše graničare, padobrance, koji su služili sovjetskoj vojsci, a sada su i sami iskusii sve čari nove vlasti... Zamislite sebe kao bivše policajce, koji su imali pogled na situaciju: oni se dobro sećaju, kakve političke snage su isprovocirale građanski sukob, spaljivanje „Berkuta“ na Majdanu. Takođe tamo je bio i sumski „Berkut“.  Iz činjenice da su politički lopovi koji su izvršili puč, dobro zastupljeni u svim granama vlasti, oni nisu prestali da budu hunte - smatra Sobčenko. Ipak predstavnik harkivskih partizana je naglasio da na teritoriji Sumske oblasti još nema preduslova za masovni ustanak protiv fašizma u Kijevu. - Međutim, ti bivši padobranci, graničari, policajci, imaju dobro iskustvo iza sebe, neće hteti da sede mirno, složenih ruku. Oni razumeju: glupo je čekati, još će se njihovo vojno iskustvo koristiti za kaznene ekspedicije, za uništavanje sopstvenog naroda. To je bolje iskoristiti za pravog neprijatelja, preuzimanje vlasti i započinjanje rata u Donbasu - rezimira ishod harkovski partizan. Harkovski partizani već nekoliko meseci izvode diverzantske akcije u ovoj ukrajinskoj oblasti koja se nalazi severno od Luganska. NJihove mete uglavnom su bile železnička infrastruktura i mostivi.
Pročitajte još: Predsednici DNR i LNR: Minski sporazum je srušen!Srpski dobrovoljci u Novorusiji se okupili na Vidovdan (FOTO)
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA