Najnovije

PANIKA: Građani Baltika očekuju napad Rusije

BALTIK - Analitičko-istraživačka kuća "NJuzBalt" je objavila rezultate ankete na temu potencijalnog napada Rusije na baltičke zemlje, a rezultati pokazuju da su građani baltičkih zemalja u strahu od "ruske okupacije" i "aneksije teritorija baltičkih država".
Putin - njega se boje! (Foto: kremlin.ru)

Putin - njega se boje! (Foto: kremlin.ru)

Naime, čak 48% ispitanih je odgovorilo da očekuje napad Rusije, dok 24% njih je imalo negativan odgovor i istaklo da ne očekuju "rusku aneksiju baltičkih zemalja". Vitautas Lesčvijavijus, predstavnik Litvanije pri NATO, nedavno je izjavio da je Rusija pojačala aktivnosti na prostoru granice sa baltičkim zemljama, kako na vojnom polju, tako i u sferi ekonomije. Odnosno, kako tvrdi Lesčvijavijus, ruski ratni brodovi ometaju sisteme otpremanja i transporta komercijalne robe u primorskim trgovinskim zonama baltičkih zemalja. Podsećamo, NATO je u poslednjih par meseci pojačao aktivnosti i grupisao različite vojne snage u baltičkim zemljama. Konstantna propaganda širenja straha među građanima baltičkih zemalja daje rezultate. Realno, obzirom na strategiju Rusije integrisanja celog evroazijskog prostora, bilo kakvo ekonomsko slabljenje ili destabilizacija pograničnih teritorija Rusije i susednih država nije nikako u interesu ruskih vlasti. U tome interes mogu imati isključivo Sjedinjene Američke Države koje za cilj imaju zaustavljanje evroazijskog procesa. Politika SAD po pitanju Ukrajine, prema mnogim analitičarima, nije ništa drugo nego strategija razbijanja evroazijskog procesa koji predvodi Rusija.
Pročitajte još:Ukrajinci pokrenuli napad na Marinku: Pokušavaju proboj ka Donjecku (MAPA/VIDEO)JOŠ JEDAN DOKAZ: „Islamska država“ je američka vojska!
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA