Najnovije

OVO SU NAJOPASNIJI ISLAMSKI TERORISTI U SRBIJI: Naoružani su do zuba, vrbuju ljude za sveti rat

Najveća opasnost od ISIS-a u Srbiji i mogućih terorističkih napada Srbiji preti od dvojice džihadista Abida Podbićanina (36) i Tefika Mujovića (34), piše u najnovijem izveštaju srpskih obaveštajnih službi.
Abid Podbićanin (Foto: Jutjub)

Abid Podbićanin (Foto: Jutjub)

– NJih dvojica najaktivniji su u regrutovanju džihadista iz Srbije i kada je reč o ISIS-u predstavljaju  najveću pretnju – navodi se u izveštaju bezbednosnih službi. Službe bezbednosti imaju saznanja da su ovi džihadisti razvili saradničke mreže po Srbiji, koje su takođe pod prismotrom, a njih čine Izudin Crnovršanin (26), Ferat Kasumović (31) i Fikret Krečo (33) kojima se sudi u Specijalnom sudu. Abid Podbićanin verski je vođa jedinice “DŽeiš Muhamed” i u Siriji ratuje pod imenom Abu Selfijak el Bosni, nekoliko internet portala objavilo je da je on poginuo, ali njegova smrt još uvek zvanično nije potvrđena. Tefik Mujović iz Tutina jedan je od viđenijih boraca ISIS-a. NJegovo ratno ime je Ebu Talha Jemenac i angažovan je na širenju radikalnog islama. Na svom Fejsbuk profilu javno propagira terorizam i poziva na samoubilačke akcije u Raškoj, Beogradu i Rimu.
Pročitajte još:OTKRIVEN: Ovo je specijalni agent „Islamske države“ u Srbiji (FOTO)MONSTRUOZNO: Odsecanje glave – svadbeni poklon
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA