Најновије

ОВО СУ НАЈОПАСНИЈИ ИСЛАМСКИ ТЕРОРИСТИ У СРБИЈИ: Наоружани су до зуба, врбују људе за свети рат

Највећа опасност од ИСИС-а у Србији и могућих терористичких напада Србији прети од двојице џихадиста Абида Подбићанина (36) и Тефика Мујовића (34), пише у најновијем извештају српских обавештајних служби.
Абид Подбићанин (Фото: Јутјуб)

Абид Подбићанин (Фото: Јутјуб)

– Њих двојица најактивнији су у регрутовању џихадиста из Србије и када је реч о ИСИС-у представљају  највећу претњу – наводи се у извештају безбедносних служби. Службе безбедности имају сазнања да су ови џихадисти развили сарадничке мреже по Србији, које су такође под присмотром, а њих чине Изудин Црновршанин (26), Ферат Касумовић (31) и Фикрет Кречо (33) којима се суди у Специјалном суду. Абид Подбићанин верски је вођа јединице “Џеиш Мухамед” и у Сирији ратује под именом Абу Селфијак ел Босни, неколико интернет портала објавило је да је он погинуо, али његова смрт још увек званично није потврђена. Тефик Мујовић из Тутина један је од виђенијих бораца ИСИС-а. Његово ратно име је Ебу Талха Јеменац и ангажован је на ширењу радикалног ислама. На свом Фејсбук профилу јавно пропагира тероризам и позива на самоубилачке акције у Рашкој, Београду и Риму.
Прочитајте још:ОТКРИВЕН: Ово је специјални агент „Исламске државе“ у Србији (ФОТО)МОНСТРУОЗНО: Одсецање главе – свадбени поклон
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА