Najnovije

STRAHOTA: Trudnice pregledaju na stolu za kiretažu?!

Trudnica iz Pančeva preživela je svojevrsni psihički horor u ZC „Pančevo“ kada su je, da joj uzmu briseve, odveli na odeljenje gde se obavljaju kiretaže!
Trudnica (Foto: liberationnews.org)

Trudnica (Foto: liberationnews.org)

- Pre destak dana primljena sam u bolnicu zbog rizične trudnoće. Najstrašnije u celoj priči bilo mi je uzimanje briseva. To se više ne radi u dispanzeru, kao dosad, već na odeljenju za kiretaže. To je više od užasa majkama koje imaju rizičnu trudnoću i koje strepe da ne izgube bebu. Svojevrsna psihička tortura! Da bi nam uzeli te briseve, same mora da kupimo epruvete i spekulume. Najgore je što nas uvode u ordinaciju dok na stolu leži gola žena kojoj je tek završen pregled - priča ta buduća majka, koja je želela da ostane anonimna jer je čeka porođaj u toj zdravstvenoj ustanovi. - Mršavi doručak služi se tek u 8.30, četiri sata nakon buđenja. U sobama su zidovi su puni buđi i ljušte se - navodi ona. Jedva je čekala da ode odatle, ali je po otpuštanju iz bolnice doživela naredni šok. - Na kontroli u dispanzeru, tokom pregleda, uletela je glavna sestra i rekla da momentalno stupa na snagu ukidanje sterilnih rukavica, spustivši kutiju jednokratnih, koje su iste kao one u kutijama za farbu za kosu! To je bila ta kap koja je prelila čašu da ispričam svoje iskustvo - iskrena je ona. Buduća majka nije imala zamerki na rad osoblja. Za njih kaže da su divni, profesionalni i pažljivi. Dr Nebojša Tasić, direktor ZC „Pančevo“, negirao je  sve navode, rekavši da su to „gomila gluposti!“ - Rečeno mi je iz jednog centra moći da će početi kampanja, i ona je krenula! Jedino što je tačno u celoj priči je da postoji porodilište u Pančevu - rekao je on, završivši svaki drugi razgovor na tu konkretnu temu. U Ministarstvu zdravlja, kažu, nabavku rukavci i drugog potrošnog materijala sprovode zdravstvene ustanove samostalno. - Za te potrebe RFZO obezbeđuje sredstva na godišnjem nivou. Rukavice za ginekološke preglede moraju da budu od lateksa. Što se tiče ishrane trudnica i porodilja, mi smo još prošle godine izdali obavezujuće uputstvo o tome, koje je izrađeno na osnovu preporuka nutricionista. U vezi sa svim drugim navedenim dešavanjima, Ministarstvo zdravlja će uputiti inspekciju da utvrdi sve pojedinosti u vezi sa stanjem u ZC „Pančevo“ - kažu oni.
Pročitajte još:Krvavi zločin slovenačkih teritorijalacaEVO ŠTA ČEKA SRBE: Moraćete da učite decu o gejevima i ne smete im oduzeti mobilni, ako to uradite čeka vas surova kazna!
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA