Najnovije

PODGORICA: Četiri zemljotresa u zadnja 24 časa

PODGORICA– Četiri zemljotresa pogodila su Podgoricu u zadnja 24 sata, od kojih je poslednji bio danas u 11 sati i iznosio je tri stepena Rihtereove skale sa epicentrom 13 kilometara jugoistočno od crnogorske prestonice, objavio je Seizmološki zavod Crne Gore.
Podgorica (Foto: Pixabay)

Podgorica (Foto: Pixabay)

Iako zemljotresi kratko traju, stvorili su nelagodu među građanima, ali, kako je poručio u izjavi za portal CDM direktor Zavoda Branislav Glavatović, prostora za paniku i strah nema imajući u vidu da je zona u kojoj se događaju zemljotresi poznata i tokom istorije. „To je čitav jedan tektonski pravac koji se prostire upravo iz Albanije, pa preko Podgorice, Danilovgrada, ka Bosni”, objašnjava Glavatović i podseća da je i u prošlosti, upravo na istom području, bilo sličnih potresa tla.
Pročitajte još:Uređaj živih mrtvaca: Evo zašto je Rusija zabranila upotrebu mikrotalasne rerneNARODNA VEROVANJA NA IVANJDAN: Strogo je propisano šta danas treba raditi, a šta ne!
Prema njegovom mišljenju, ne treba da čudi ni to što se zemljotresi događaju u kratkom vremenskom razmaku. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA