Najnovije

Đoković i Čilić, duel za polufinale

Srpski i hrvatski teniser, Novak Đoković i Marin Čilić, odmeriće snage u četvrtfinalu Vimbldona. Meč će se igrati na centralnom terenu i drugi je po rasporedu, pa ne treba očekivati početak pre 16 časova.
Novak Đoković (Foto: Peter Staples)

Novak Đoković (Foto: Peter Staples)

Branilac titule i svetski broj jedan, Đoković, u osmini finala slavio je protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona posle velike borbe u pet setova (6:7, 6:7, 6:1, 6:4, 7:5). Isrpljujuća borba sa upornim Andersonom i njegovim topovskim servisima, sigurno je negativno uticala na Novakovu svežinu, ali je zato pobeda posle velikog preokreta dodatno ulila samoupozudanje prvom reketu sveta pred sam finiš turnira. Na drugoj strani Marin Čilić, trenutno 9. na ATP listi, je bez mnogo problema nadigrao Amerikanca Denisa Kudlu (6:4, 4:6, 6:3, 7:5) i "zakazao" novi duel sa najboljim igračem planete, protiv koga do sada nema ni malo uspeha. Biće to njihov 13. mećusobni okršaj, a srpski teniser za sada protiv Čilića ne zna za neuspeh (12-0). Čilić će svakako biti odmorniji, ali preko puta sebe će imati svoju "noćnu moru". Pobednik ovog duela će u polufinalu igrati sa pobednikom susreta između Švajcarca Stanislasa Vavrinke i Francuza Rišara Gaskea. Na centralnom terenu pre meča Đokovića i Čilića od 14 sati igraju Britanac Endi Marej i Kanađanin Vasek Pospišil. U preostalim četvrtfinalnim mečevima ovogodišnjeg Vimbldona od 14 sati na terenu broj jedan igraju Francuz Žil Simon i Švajcarac Rodžer Federer, a nakon toga Gaske i Vavrinka.
Pročitajte još:VEROVALI ILI NE: Novinarka na Vimbldonu pitala Đokovića kako se zove! (VIDEO)Mejvederu oduzet šampionski pojas
Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA