Најновије

Ђоковић и Чилић, дуел за полуфинале

Српски и хрватски тенисер, Новак Ђоковић и Марин Чилић, одмериће снаге у четвртфиналу Вимблдона. Меч ће се играти на централном терену и други је по распореду, па не треба очекивати почетак пре 16 часова.
Новак Ђоковић (Фото: Peter Staples)

Новак Ђоковић (Фото: Peter Staples)

Бранилац титуле и светски број један, Ђоковић, у осмини финала славио је против Јужноафриканца Кевина Андерсона после велике борбе у пет сетова (6:7, 6:7, 6:1, 6:4, 7:5). Исрпљујућа борба са упорним Андерсоном и његовим топовским сервисима, сигурно је негативно утицала на Новакову свежину, али је зато победа после великог преокрета додатно улила самоупозудање првом рекету света пред сам финиш турнира. На другој страни Марин Чилић, тренутно 9. на АТП листи, је без много проблема надиграо Американца Дениса Кудлу (6:4, 4:6, 6:3, 7:5) и "заказао" нови дуел са најбољим играчем планете, против кога до сада нема ни мало успеха. Биће то њихов 13. мећусобни окршај, а српски тенисер за сада против Чилића не зна за неуспех (12-0). Чилић ће свакако бити одморнији, али преко пута себе ће имати своју "ноћну мору". Победник овог дуела ће у полуфиналу играти са победником сусрета између Швајцарца Станисласа Вавринке и Француза Ришара Гаскеа. На централном терену пре меча Ђоковића и Чилића од 14 сати играју Британац Енди Мареј и Канађанин Васек Поспишил. У преосталим четвртфиналним мечевима овогодишњег Вимблдона од 14 сати на терену број један играју Француз Жил Симон и Швајцарац Роџер Федерер, а након тога Гаске и Вавринка.
Прочитајте још:ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ: Новинарка на Вимблдону питала Ђоковића како се зове! (ВИДЕО)Мејведеру одузет шампионски појас
Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА