Najnovije

Vučić i Ditman razgovarali o migrantima

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Savezne Republike Nemačke Akselom Ditmanom sa kojim je razgovarao o aktuelnoj situaciji u vezi sa migrantima, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.
Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Premijer je tom prilikom istakao da će Vlada Srbije dati svoj doprinos međunarodnim aktivnostima u cilju rešavanja problema, i naveo da će, u što skorije vreme, biti izgrađen prihvatni centar u kome će biti obezbeđen smeštaj za 1000 - 3000 ljudi. Ambasador Ditman pohvalio je pozitivan signal koji Vlada Srbija šalje i ponudio pomoć Nemačke kada je reč o proceni potreba za izgradnju prihvatnog centra. Tema sastanka bila je i predstojeća Konferencija o Zapadnom Balkanu, koja će biti održana u Beču 27. avgusta. Ambasador Ditman istakao je da će Konferencija biti dobra prilika za prezentaciju konkretnih infrastrukturnih projekata i izrazio nadu da će tom prilikom doći i do realizacije nekih od predloga, koje je i sam premijer inicirao. Povodom predstojeće runde dijaloga Beograda i Prištine sagovornici su se saglasili da će razgovori biti teški, ali se nadaju napretku u pregovorima.
Pročitajte još:Dačić: Da li je sve dozvoljeno kad su Srbi u pitanju?Pajtić: Vučić će se iznenaditi rezultatima izbora, MUP je partijska institucija
Izvor: Informer    

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA