Најновије

Вучић и Дитман разговарали о мигрантима

Председник Владе Србије Александар Вучић састао се данас са амбасадором Савезне Републике Немачке Акселом Дитманом са којим је разговарао о актуелној ситуацији у вези са мигрантима, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.
Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Премијер је том приликом истакао да ће Влада Србије дати свој допринос међународним активностима у циљу решавања проблема, и навео да ће, у што скорије време, бити изграђен прихватни центар у коме ће бити обезбеђен смештај за 1000 - 3000 људи. Амбасадор Дитман похвалио је позитиван сигнал који Влада Србија шаље и понудио помоћ Немачке када је реч о процени потреба за изградњу прихватног центра. Тема састанка била је и предстојећа Конференција о Западном Балкану, која ће бити одржана у Бечу 27. августа. Амбасадор Дитман истакао је да ће Конференција бити добра прилика за презентацију конкретних инфраструктурних пројеката и изразио наду да ће том приликом доћи и до реализације неких од предлога, које је и сам премијер иницирао. Поводом предстојеће рунде дијалога Београда и Приштине саговорници су се сагласили да ће разговори бити тешки, али се надају напретку у преговорима.
Прочитајте још:Дачић: Да ли је све дозвољено кад су Срби у питању?Пајтић: Вучић ће се изненадити резултатима избора, МУП је партијска институција
Извор: Информер    

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА