Najnovije

BILT I POROŠENKO TVRDE: Putin k'o Milošević - Donbas k'o Republika Srpska

ŠVEDSKA - Karl Bilt, bivši šef diplomatije Švedske, na svom Tviter profilu napisao je da je Rusija stacionirala dva korpusa u Donjecku i Lugansku, pozivajući se na dokumente Kijeva koji situaciju u Donbasu porede sa nekadašnjom situacijom u BiH, odnosno, u Republici Srpskoj.
Porošenko (Foto: JuTjub)

Porošenko (Foto: JuTjub)

Bilt je objavio informacije koje je administracija predsednika Ukrajine, Petra Porošenka, objavila na Tviteru. Naime, Porošenkova administracija je objavila informacije o dva ruska korpusa koja se, prema njihovim tvrdnjama, nalaze pod komandom Vojske Ruske Federacije. Prvi korpus u Donjecku je pod komandom general-majora A.V.Zavizjona, a drugi korpus u Lugansku je pod komandom general-majora J.V.Nikiforova. Cela komanda ruske armije na istoku Ukrajine je pod komandom general-pukovnika N.Serdjukova.
Pročitajte još:KRAJ SANKCIJA: Pao tajni dogovor između Putina i Merkelove!?Nemački diplomata otkriva: SAD htele da bace atomsku bombu!
Koliko su ove informacije relevantne ili ne, nemoguće je utvrditi, ali Ukrajina je dala kompletnu strukturu ruske vojske prisutne u Donbasu. Interesantno je da kijevske vlasti celu stvar porede sa ratom u BiH tokom devedesetih i tvrde da Vladimir Putin, ruski predsednik, na isti način vodi rat kao što je to radio nekadašnji srpski lider, Slobodan Milošević, odnosno, kao što se iz Srbije upravljalo jedinicama Srba u BiH, tako se danas radi u Donbasu i vojskom se upravlja iz Rusije.Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA