Najnovije

Vučić: Nećemo da gradimo zidove na granicama

BEOGRAD - "U Srbiji ima onih koji bi da protestuju protiv migranata, i koji tvrde da je Srbija ugrožena zbog njih. A kako je to Srbija ugrožena? Jesu li nam oteli nešto? Jesu li nam uradili nešto loše? Mi nećemo podizati nikakve zidove. Evo videli ste da sad to i Makedonija želi. Mi u tome nećemo učestvovati", rekao je on.
Aleksandar Vučić (foto: Jutjub)

Aleksandar Vučić (foto: Jutjub)

Prema njegovim rečima strategija Vlade za migrante je "dovoljno jasna". "Mi moramo da gradimo ekonomski snažnije društvo.Mi smo se pokazali kao veći evropljani nego neki drugi koji su u EU. Srbija će se ponašati kao da je već članica EU. Naš je posao da pokažemo solidarnost kada su u pitanju izbeglice. Mi moramo da budemo spremni. Samo molim naš narod da ne brine", izjavio je premijer. "Došao sam da pre svega kažem da je Srbija na putu uspeha. Živimo u zemlji u kojoj kukamo, a kukaćemo uvek. Da li znate neki period kada su Srbi bili zadovoljni? Srbi su toliko bili zadovoljni na primer Karađorđem da smo mu odsekli glavu", rekao je Vučić. On smatra da "ono što radi Vlada Srbije u finansijskom smislu danas to izgleda kao apoteka - čisto kao suza". "Srbija postaje ozbiljna i odgovorna zemlja. Mene interesuje da Srbija ide napred. Nemci poštuju kod nas što prvi put u Srbiji imaju pouzdanog partnera. Ono što kažemo mi i uradimo", kaže Vučić. Srbija je postala ozbiljna i odgovorna zemlja, poručio je premijer Vučić i podvukao da je naša država jedina zemlja u Evropi koja je teškim reformama krenula napred. "Mene interesuje da Srbija ide napred....Ono što poštuju kod nas jeste što smo pouzdan, ajde da ne kažem partner, već neko sa kim mogu da sarađuju i da znaju da ćemo kad nešto kažemo to i da ispunimo", rekao je Vučić, odgovrajući na pitanje koliko se puta ove godine sreo sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i šta to znači za Srbiju. Vučić je za RTS kazao da se sa Merkelovom susreo pet puta ove godine, te ponovio da poštuje i veruje "u nemačku reč". Srbija je krenula, dodao je i ukazao da je naša država odbacila "politiku lakih rešenja" i da postiže rezultate posle teške godine "užasnih poplava i teškog stanja u našoj ekonomiji".
Pročitajte još:Dačić: Srbija najjača u poslednjih 30 godinaVUČIĆ O AFERI BANANA: Tužilaštvo nije našlo dokaze protiv Dačića
Izvor: RTS
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA