Najnovije

AMERIKA PRAVI NOVO "KOSOVO": Hersonsku oblast daju Tatarima!

UKRAJINA - Portal "Eurasia Daily" je objavio upozorenje političkog analitičara Sergeja Sokolova o najnovijem delovanju američke administracije u Ukrajini.
Amerika je zla (Foto: Pixabay)

Amerika je zla (Foto: Pixabay)

Naime, kako upozorava ovaj ukrajinski analitičar, SAD  stvaraju novo "Kosovo" na teritoriji Ukrajine. Reč je o Hersonskoj oblasti koja će, prema njegovim tvrdnjama, biti predata u ruke Tatarima, a pod patronatom Sjedinjenih Američkih Država. Interesantno je posebno što ovaj potez američkih vlasti ukrajinski analitičar poredi sa Kosovom, odnosno, što priznaje da stvaranje takvih neokolonijalnih malih teritorija jeste zapravo "kosovski model". Naime, na čelo uprave Hersonske oblasti dolazi Lenur Islamov, vođa operacija blokiranja Krima, a to je zvanično potvrđeno od strane same administracije Hersonske oblasti. Islamov je jedan od vođa krimskih Tatara, a krimski Tatari su već izrazili želju za autonomnom oblašću u Ukrajini. Vlada Janjecuka je nedavno donela odluku da se uspostave nove uprave i novi mehanizmi odbrane u kriznim ukrajinskim oblastima koje se graniče sa samoproglašenim republikama DNR i LNR, ali među te oblasti je stavljena i Hersonska oblast koja se ne graniči sa prostorom zahvaćenim ratom. Hersonska oblast se graniči sa Krimom, a sa Krima ne dolazi bilo kakva pretnja po Hersonsku oblast, navodi Sokolov i kaže da je tu ključ američkih interesa. Amerika želi da ima goruću tačku radi potencijalnih lakih provokacija Rusije, odnosno, pravljenja sukoba sa Krimom. Sokolov kaže da će SAD realizovati celu stvar u tri koraka, podrobno objašnjavajući ceo mogući scenario. Prvi korak je instaliranje svog čoveka na vlast, u ovom slučaju Islamova, a zatim postepeno otkazivanje od ukrajinskih zakona, drugi korak je nametanje političkih ideja silom i treći finalni korak jeste raspaljivanje međunacionalnog konflikta. Uzimajući u obzir sve elemente, uključujući i blokadu Krima i teror, najbliža analogija je Kosovo, odnosno, u Hersonskoj oblasti se stvara novo Kosovo, piše Sokolov.
Pročitajte još:TROJNI PAKT: Ove tri evropske zemlje sklopile su vojni savez protiv Rusije!VAŠINGTON DOBIO PO NJUŠCI: Iranska mornarica oterala američki nosač aviona
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA