Najnovije

NISU NEDODIRLJIVI: MMF danima u blokadi!

VAŠINGTON - Zaposleni u Međunarodnom monetarnom fondu u Vašingtonu ponovo od danas dolaze na posao, nakon što je kancelarija od prošle subote bila zatvorena zbog snežne oluje koja je pogodila SAD.
Zgrada MMF-a (foto: Jutjub printskrin)

Zgrada MMF-a (foto: Jutjub printskrin)

U to se Tanjug "osvedočio" kada je, na mail kojim je ekonomski urednik komunicirao sa pres službom te institucije, stigao "automatski" odgovor da je kancelarija "privremeno zatvorena zbog nevremena". MMF je, inače samo jedna u nizu međunarodnih institucija, koja je ovog vikenda bila prinuđena da obustavi rad, jer zaposleni zbog snežnih nanosa nisu mogli da dođu do radnog mesta. Američki AP prenosi da je nevreme paralisalo i veći deo državnih institucija, pa je čak Predstavnički dom SAD odložio glasanje do februara zbog problema s putovanjima do kojih je dovela oluja. Iz istog razloga, zatvorene su državne institucije i škole u Vašingtonu. Odlazak na posao širom istočne obale je otežan usled klizavih puteva i poremećenih tranzitnih linija. Do 85 miliona ljudi je bilo na putu oluje, stotine hiljada građana ostale su bez električne energije, a hiljade onemogućene da putuju zbog paralisanog drumskog, železničkog i aviosaobraćaja duž istočne obale. Ulice gradova duž obale NJu DŽerzija bile su preplavljenje zbog visoke plime, dok se strahovalo i zbog velikih snežnih padavina u pojedinim mestima i slabe vidljivosti, rekao je guverner te savezne države Kris Kris Kristi.
Pročitajte još:
U naletu snežne oluje nazvane "Snouzila", koja je pogodila veći deo istočne obale, u SAD je stradalo najmanje 30 osoba. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA