Najnovije

SAD ne bombraduju pozicije Nusra fronta!

SAD su ove godine zaista ograničile vazdušne napada po pozicijama DŽebhat Fath el šam (ranije Nusra fronta, vezani za al Kaidu) jer se militanti nalaze suviše blizu civilima, objasnio je na redovnom brifingu zvanični predstavnik Stejt departmenta Majk Toner.

Pripadnici Al-Nusre (Foto: Jutjub)

„Mi smo od samog početka bombardovali Nusra front, još 2014. i 2015. godine. Međutim, čim su počeli da se približavaju civilnim područjima, pokušali smo da ograničimo moguće žrtve među civilima, do kojih su mogli dovesti vazdušni udari“, rekao je Mark Toner. Diplomata je ukazao da bi Zajednički izvršni centar koji je predviđen američko-ruskim dogovorom omogućivao da se likvidiraju vođe ove grupe.
Ranije je šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov izjavio u intervjuu Bi-Bi-Siju da SAD nikad nisu izvodile napade po pozicijama DŽebhat Fatah el šama u Siriji. On je naveo i da su se Sjedinjene Države uhvatile u koštac sa Islamskom državom tek nakon početka operacije ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga.

Nova grupa ruskih aviona leti ka Siriji

Zbog neuspeha primirja u Siriji u bazi „Hmejmim“ se priprema velika grupa aviona Su-25. Ministarstvo odbrane Rusije je objavilo da će poslati novu grupu aviona u Siriju, a u pripremi je još jedno slanje.
Nova grupa aviona se šalje jer su SAD odbile da se pridržavaju dalje realizacije sporazuma o Siriji, saopštio je list „Izvestija“.
Ranije je Vašington zapretio Moskvi prekidom saradnje u toj zemlji, ako ne prekine bombardovanje Alepa.
Radi jačanja vazdušne grupe, u bazu „Hmejmim“ stigli su bombarderi Su-24 i Su-34, čiji broj nije naveden. Izvori u ruskoj vojsci su nazvali ovaj korak „planskom rotacijom“, jer se nekoliko aviona vratilo iz Sirije u Rusiju. Pritom, za slanje u Siriju su pripremljeni i novi avioni Su-25.
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA