Najnovije

Vučić: Vlada Srbije poništila sve akte institucija na Kosovu o Trepči!

Vlada Srbije donela je danas odluku o poništavanju svih pravnih posledica akata i radnjih privremenih institucija samouprave u Prištini koji se odnose na pravni i faktički položaj Trepče AD - rekao je premijer Aleksandar Vučić na današnjoj konferenciji za novinare posle sednice vlade.
Kosovski parlament usvojio je 8. oktobra zakon o Trepči, a kosovski premijer Isa Mustafa potvrdio da će "Trepča Sever", kojom rukovodi Srbija, biti – ugašena.
- Ne mogu da razumem zašto su Albanci ovo uradili. Šta time žele da dobiju? Ne misle valjda da će u naš kombinat na severu da ulaze silom? Da kažu da je sva imovina njihova? Pa nije - rekao je Vučić.
Kako je istakao, "niko to ne može da nam otme". - Ne može da se dira u pravo svojine - istakao je Vučić. On je upitao da li je moguće da su Albanci tak nešto uradili zbog njihovih unutarpolitičkih pitanja. - Pa šta je sad ja trebalo da uradim? Da dođem ovde sa srpskom zastavom? - zapitao je premijer Srbije. On je ocenio da je odluka kosovskih vlasti o Trepči, zapravo politička odluka koja samo može da donese štete Trepči i Srbiji. Odgovarajući na pitanje novinara o eventualnim posledicama po bezbednost zbog ovakve odluke, Vučić je rekao: - Ako neko misli da pošalje Rosu (specijalne jedinice kosovske policije) na sever, ja ga molim da to ne radi, da o tome ni ne razmišlja - istakao je Vučić.

Dijalog o telekomunikacijama ostaje, ali prvo pitanje imovine

Što se tiče telekomunikacija, pitanja oko koga se takođe vodi dijalog između Beograda i Prištine, Vučić je rekao da će o tome nastaviti da se priča u Briselu. - Ali, prvo treba da razgovaramo o imovini. Od početka sam u Briselu tražio da razgovaramo o imovini, ali oni nikada nisu hteli da se o tom pitanju priča - rekao je Vučić. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA