Najnovije

BAKIR KAO POKVARENA PLOČA: Izbore u Srebrenici treba poništiti - ne damo Ćamila!

Predsedavajući Predsedništva BiH i presednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je danas da su svi uslovi za poništavanje izbora u Srebrnici ispunjeni i da je rano reći da se to neće dogoditi, te da će ta stranka ostati uz aktuelnog načelnika Ćamila Durakovića do kraja.

Bakir Izetbegović (Foto: Sinhua)

Stranka demokratske akcije nakon sednice Kolegijuma u ponedeljak zatražila je poništavanje izbora u Srebrenici zbog, kako su naveli, grubog narušavanja integriteta izbornog procesa u ovoj opštini upadom pripadnika MUP RS u zgradu Opštine Srebrenica u kojoj je čuvan izborni materijal.
Komentarišući navode da do poništavnja izbora verovatno neće doći i na pitanje šta će SDA učiniti ukoliko se to ne desi, Izetbegović je rekao da je o tome još uvek rano govoriti dodavši da je reč o flagrantnim kršenjima propisa Izbornog zakona BiH zbog kojih mora biti reakcija.
- Videćemo da li će doći do toga. Oni kojima se obrati Ćamil Duraković o tome treba da se izjasne. On tek treba da se obrati. Prema tome, rano je kazati da do toga neće doći jer mislim da su ispunjeni svi uslovi da se to dogodi - rekao je Izebegović za bosanske medije.
Ne možete, kaže Izetbegović, vi prekršiti flagrantno propise Izbornog zakona, odvojiti one koji moraju biti uz izborni materijal satima, ugasiti kamere, direktno omogućiti manipulaciju, a da to tek tako prođe.
Nakon te intervencije srpski kandidat Mladen Grujičić imao hiljadu glasova više nego čitav srpski blok.
- To su flagrantna kršenja, nakon kojih mora biti reakcija tako da ćemo u tome istrajati do kraja. Postoje sudovi u ovoj zemlji i mi ćemo tu stajati uz Durakovića do kraja - kazao je Izetbegović. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA