Najnovije

LOMI SE OTPOR DŽIHADISTA: Alepo pada pod naletima armije, i Kurdi koriste priliku (MAPA)

Pobunjeničko-terorističke snage u istočnom Alepu ne uspevaju da održe odbranu na sve više frontova koji se otvaraju širom grada.

Alepo (Foto: printskrin)

Tokom vikenda Sirijska armija i palestinski dobrovoljci, uz podršku ruske i sirijske avijacije, uspeli su da probiju front na severu Alepa. Nizom uspešnih akcija uspeli su da preuzmu kontrolu nad brdom Hurmah, i naseljem Šukajef u kom se nalaze i vojna baza i industrijska zona. Uz uspešan napad, jedinice Sirijske armije uspele su da izdrže i žestoke udare džihadista na Kindi bolnicu. Štaviše, nakon odbrane, usledio je i kontranapad a vojska je preuzela kontrolu nad kamenolomom Bakarah. Prema lokalnim izvorima, ovu situaciju su iskoristili i Kurdi (JPG), koji su takođe proširili svoju teritoriju na račun pobunjeničko-terorističke koalicije.
Vojne sage Sirije nastavile su danas dalji napredak u pravcu naselja Avidža, a borbe se vode oko kružnog toka. Borbe se nastavljaju i u četvrti Bustan Al Paša.
Click to see the full-size map

Na jugozapadnom delu grada, sirijska vojska i Hezbolah započeli su novi napad na džihadiste u naselju Projekat 1070. Očekuje se da se ni ovaj napad neće zaustaviti samo na ovoj lokaciji i da će se nastaviti u pravcu naselja Hikma na obodu grada. Sada je već očigledno da bez aktivne podrške "sa strane", militanti u Alepu neće uspeti da održe front još dugo.  Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA