Najnovije

OPTUŽEN ZA TERORIZAM: Nemanja Ristić podneo prijave protiv Sinđelića i Milovog tužioca! (FOTO)

Beograđanin Nemanja Ristić podneo je danas krivične prijave protiv Milivoja Katnića, specijalnog tužioca Crne Gore i Aleksandra Sinđelića, jer su ga lažno optužili da je učestvovao u stvaranju kriminalne organizacije, koja je na dan izbora u Crnoj Gori navodno trebalo da uhapsi premijera Mila Đukanovića.

Nemanja Ristić (Foto: in4s.net)

Ime Nemanje Ristića nalazi se u naredbi za sprovođenje istrage, vezano za ovaj događaj, a ta naredba objavljena je u pojedinim medijima. Ristić kaže da je laž da on ima veze sa grupom u kojoj je Sinđelić i tvrdi da ga niko nije saslušavao povodom svega ovoga. "Pročitao sam danas u medijima da me tužilaštvo Crne Gore tereti da sam sa Sinđelićem pravio neku kriminalnu organizaciju da vršimo terorističke napade. To je laž i zbog toga sam danas podneo krivične prijave protiv Sinđelića i Milivoja Katnića, specijalnog tužioca Crne Gore", kaže Ristić.
On tvrdi da se protiv njega ne vodi nikakava istraga, kao i da ga niko nije zvao da daje izjavu u tužilaštvu. "Ovo je klasična podmetačina. Sinđelić je policijski doušnik i lažno me optužio da imam veze sa njim i planovima njegovih mentora. Slobodno se šetam Beogradom, živim porodičnim životom, nisam kriminalac i zato sam odlučio da podnesem prijave protiv Sinđelića i Katnića", saopštio je Ristić u razgovoru za IN4S.
krivična prijava protiv katnića 2 307x409 Nemanja Ristić optuženi za terorizam: Tužio sam Katnića zbog lažnih optužbi

Specijalni tužilac zloupotrebio službu

U krivičnoj prijavi protiv Milivoja Katnića, koju je danas poslao tužilaštvu u Podgorici, navodi se da je specijalni tužilac nesavesno postupio u slučaju Nemanje Ristića. "Podneo sam prijavu protiv Katnića, zbog postojanja osnovane sumnje da je u vremenskom periodu od 16. oktobra do 18. novembra ove godine u stanju uračunljivosti, svestan svog dela, čije je izvršenje želeo, pokretanjem istrage protiv mene za krivična dela učestvovanja u stvaranju kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, bez ikakvih dokaza, nesavjesno postupio u vršenju službe, iako je bio svestan ili je bio dužan, i mogao biti svestan, da zbog toga može nastupiti teža povreda prava oštećenog", kaže Ristić.
Na taj način, prema njegovim rečima, Katnić je počinio krivično delo "nesavestan rad u službi" iz člana 417. stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore, naveo je Ristić u krivičnoj prijavi.
U naredbi za sprovođenje istrage, Katnić je naveo da je Ristić počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju. "Katnić je to uradio bez ikakavih materijalnih dokaza, a samo na osnovu izjave saslušanog Aleksandra Sinđelića, a koju je dao samo radi poboljšanja svog pravnog položaja u navedenom krivičnom postupku. Katnić je toga morao biti svestan i time je povredio moja prava i doveo me u poziciju da branim svoju nevinost", tvrdi Ristić. On je podneo prijavu i protiv Sinđelića, zbog, kako je naveo, lažnog prijavljivanja. "Sinđelić je dao lažan iskaz specijalnom tužiocu Milivoju Katniću da sam bio zadužen za vrbovanje članova kriminalne organizacije, te da sam od njega uzeo 4.500 evra, kako bih vrbovao što više članova u tu kriminalnu organizaciju. Laž je da sam pravio bilo kakvu organizaciju i to ću dokazati. Neću dozvoliti, a braniću se svim pravnim sredstvima, da me klevetaju i lažno optužuju. Da sam radio tako nešto, valjda bi me uhapsili ili zvali na informativni razgovor. Ništa od toga se nije desilo, živim normalno, niko me ne traži, slobodan sam čovek. Da bih zaštitio sebe i svoju porodicu podneo sam krivične prijave protiv Katnića i Sinđelića", kazao je Ristić.
krivična prijava protiv katnića 409x292 Nemanja Ristić optuženi za terorizam: Tužio sam Katnića zbog lažnih optužbi

Sramna igra tužioca

On navodi da ne veruje crnogorskom pravosuđu posle ovakve montirane optužbe, jer i oni znaju da je sve ovo laž, vezano za njegovo ime. "Sve ću ispričati pred tužiocem u Beogradu, ako me pozovu, jer je sve nameštaljka. Crnogorskom pravosuđu i tužilaštvu ne verujem, kad su me optužili na pravdi Boga, a da me nesu zvali ni izjavu da dam. Sramno je to što su radili sa mojim imenom i prezimenom. I još su dali sve to da objave mediji i da me blate na taj način. Kakav je to specijalni tužilac koji se bavi ovakvim stvarima i ko može da mu veruje. Evo, ja sam svedok da mi je sve namešteno", poručio je Ristić. Izvor: in4s.net

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA