Најновије

ОПТУЖЕН ЗА ТЕРОРИЗАМ: Немања Ристић поднео пријаве против Синђелића и Миловог тужиоца! (ФОТО)

Београђанин Немања Ристић поднео је данас кривичне пријаве против Миливоја Катнића, специјалног тужиоца Црне Горе и Александра Синђелића, јер су га лажно оптужили да је учествовао у стварању криминалне организације, која је на дан избора у Црној Гори наводно требало да ухапси премијера Мила Ђукановића.

Немања Ристић (Фото: in4s.net)

Име Немање Ристића налази се у наредби за спровођење истраге, везано за овај догађај, а та наредба објављена је у појединим медијима. Ристић каже да је лаж да он има везе са групом у којој је Синђелић и тврди да га нико није саслушавао поводом свега овога. "Прочитао сам данас у медијима да ме тужилаштво Црне Горе терети да сам са Синђелићем правио неку криминалну организацију да вршимо терористичке нападе. То је лаж и због тога сам данас поднео кривичне пријаве против Синђелића и Миливоја Катнића, специјалног тужиоца Црне Горе", каже Ристић.
Он тврди да се против њега не води никакава истрага, као и да га нико није звао да даје изјаву у тужилаштву. "Ово је класична подметачина. Синђелић је полицијски доушник и лажно ме оптужио да имам везе са њим и плановима његових ментора. Слободно се шетам Београдом, живим породичним животом, нисам криминалац и зато сам одлучио да поднесем пријаве против Синђелића и Катнића", саопштио је Ристић у разговору за ИН4С.
krivična prijava protiv katnića 2 307x409 Немања Ристић оптужени за тероризам: Тужио сам Катнића због лажних оптужби

Специјални тужилац злоупотребио службу

У кривичној пријави против Миливоја Катнића, коју је данас послао тужилаштву у Подгорици, наводи се да је специјални тужилац несавесно поступио у случају Немање Ристића. "Поднео сам пријаву против Катнића, због постојања основане сумње да је у временском периоду од 16. октобра до 18. новембра ове године у стању урачунљивости, свестан свог дела, чије је извршење желео, покретањем истраге против мене за кривична дела учествовања у стварању криминалне организације и тероризам у покушају, без икаквих доказа, несавјесно поступио у вршењу службе, иако је био свестан или је био дужан, и могао бити свестан, да због тога може наступити тежа повреда права оштећеног", каже Ристић.
На тај начин, према његовим речима, Катнић је починио кривично дело "несавестан рад у служби" из члана 417. став 1 Кривичног законика Црне Горе, навео је Ристић у кривичној пријави.
У наредби за спровођење истраге, Катнић је навео да је Ристић починио кривично дело стварање криминалне организације и тероризам у покушају. "Катнић је то урадио без икакавих материјалних доказа, а само на основу изјаве саслушаног Александра Синђелића, а коју је дао само ради побољшања свог правног положаја у наведеном кривичном поступку. Катнић је тога морао бити свестан и тиме је повредио моја права и довео ме у позицију да браним своју невиност", тврди Ристић. Он је поднео пријаву и против Синђелића, због, како је навео, лажног пријављивања. "Синђелић је дао лажан исказ специјалном тужиоцу Миливоју Катнићу да сам био задужен за врбовање чланова криминалне организације, те да сам од њега узео 4.500 евра, како бих врбовао што више чланова у ту криминалну организацију. Лаж је да сам правио било какву организацију и то ћу доказати. Нећу дозволити, а бранићу се свим правним средствима, да ме клеветају и лажно оптужују. Да сам радио тако нешто, ваљда би ме ухапсили или звали на информативни разговор. Ништа од тога се није десило, живим нормално, нико ме не тражи, слободан сам човек. Да бих заштитио себе и своју породицу поднео сам кривичне пријаве против Катнића и Синђелића", казао је Ристић.
krivična prijava protiv katnića 409x292 Немања Ристић оптужени за тероризам: Тужио сам Катнића због лажних оптужби

Срамна игра тужиоца

Он наводи да не верује црногорском правосуђу после овакве монтиране оптужбе, јер и они знају да је све ово лаж, везано за његово име. "Све ћу испричати пред тужиоцем у Београду, ако ме позову, јер је све намештаљка. Црногорском правосуђу и тужилаштву не верујем, кад су ме оптужили на правди Бога, а да ме несу звали ни изјаву да дам. Срамно је то што су радили са мојим именом и презименом. И још су дали све то да објаве медији и да ме блате на тај начин. Какав је то специјални тужилац који се бави оваквим стварима и ко може да му верује. Ево, ја сам сведок да ми је све намештено", поручио је Ристић. Извор: in4s.net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА