Najnovije

NEVEROVATNO, ALI NOVA STRANKA I DS TVRDE: Amerikanci su stvorili Islamsku državu!

SAD - Gotovo u potpunosti ogoljena teza da iza Islamske države kao sponzor stoje Sjedinjene Američke Države, po svemu sudeći, doživljava svoj vrhunac i biva prihvaćena, čak i u onim krugovima od kojih se to nikada ne bi očekivalo, a to su srpske stranke poznate po svojim proameričkim i pro-NATO stavovima.
Amerika i Islamska država - dva brata rođena na zidu smrti! (Foto: Pravda)

Amerika i Islamska država - dva brata rođena na zidu smrti! (Foto: Pravda)

Naime, Zoran Živković iz Nove stranke i Vladimir Todorić iz DS-a, juče su objavili na Tviteru fotografije američkog državnika, senatora iz Arizone i jednog od najvećih rusofoba, DŽona Mekejna, putem kojih ga optužuju za bliske veze sa osnivačem i komandantom Islamske države, Abu Bakr al-Bagdadijem. Reč je o više fotografija koje svedoče o susretima ovog uticajnog američkog političara i predstavnika vlasti SAD-a sa osnivačem Islamske države. Svest o tome da američki političari i vlasti SAD-a imaju jake veze sa Islamskom državom je veoma snažna i u samoj Americi, ali i širom sveta, a o tome svedoči i najnovija politika SAD-a i pojedinih EU lidera koji žele da zaustave ruske vojne operacije protiv džihadista u Siriji. Todorić je objavio ove fotografije, a Živković odmah zatim ubrzo retvitovao njegovu objavu. Todorić je uz fotografije napisao kratko:"Današnji počasni gost A. Vučića, DŽon Mekejn sa osnivačem i komandantom ISIS-a, Abu Bakr al-Bagdadijem." Podsećamo, bivši kongresmen iz NJujorka DŽozef Diogardi tvrdio je da je DŽon Mekejn kao šiptarski lobista učinio sve što je od njega zatražila Albansko-američka građanska liga uključujući i naoružavanje OVK. Do sada, od ove dve srpske stranke još nikada se nija dala čuti oštrija kritika američkih vlasti zbog podrške šiptarskim narko-bandama i teroristima. Da li su stavovi o umešanosti uticajnih američkih zvaničnika u osnivanje Islamske države izneti u javnost od strane Živkovića i Todorića samo jeftini predizborni trikovi kojima žele da se predstave široj javnosti kao protivnici američke politike, ostaje da se vidi. Sudeći prema njihovoj dosadašnjoj politici, reč je o prljavoj marketinškoj predizbornoj borbi u kojoj se ne biraju sredstva u cilju "pljuvanja po političkom protivniku", odnosno, u ovom slučaju po premijeru Srbije, Aleksandru Vučiću i ništa više od toga. Sa druge strane, haos koji se dešava u evroatlantskom savezu, a koji se najviše očitava kroz raspad EU koji je iz dana u dan sve evidentniji, dovešće neminovno do zaokreta u političkom kursu mnogih naših stranaka koje žele da se "dodvore" biračima i koje žele da se održe u političkoj areni. O čemu se radi u slučaju Nove stranke i DS-a, pokazaće se veoma brzo.
Pročitajte još:POPIŠMANILI SE: Osnivači EU se otcepljuju od ostatka Unije?!HAG PRESUĐUJE ŠEŠELJU POSLE 13 GODINA: Izricanje zakazano za 31. mart, lider SRS mora u Sheveningen
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA