Najnovije

Posna pica

Gotovo nema čoveka koji ne voli picu. A za vreme posta moramo da je se klonimo u širokom luku. Zato vam donosimo recept za posnu picu.
Foto: recepti.com

Foto: recepti.com

Sastojci:Za testo: 450 g brašna 280 ml vode 70 ml ulja 1/2 kockice kvasca 1,5 kašičica soli 1 kašičica šećera Za fil: 2 kašike kečapa 2 kašike ajvara 100 g maslina 100 g šampinjona 1/2 glavice crnog luka 3 veća kisela krastavčića 1 manja, sveža, paprika 50 g kukuruza šećerca 2 veće konzerve tunjevine u komadima 300 g biljnog kačkavalja 1 kesica origana Priprema:Testo: U toploj vodi, sa dodatkom šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati ulje i sa pripremljenim kvascem zamesiti testo. Umešeno testo ostaviti da naraste, dok se sprema fil. Fil: Tunjevinu iscediti od ulja i pomešati je sa, sitno iseckanim, crnim lukom. Šampinjone iseći na tanje listiće, papriku i krastavčiće na kockice, a maslinE iseći na krugove. Ajvar i kečap pomešati i dobro sjediniti. Uzeti veliki pleh, iz električnog šporeta, pa ga dobro podmazati uljem. Naraslo testo rastanjiti u veličini pleha. Premazati ga mešavinom kečapa i ajvara. Zatim rasporediti tunjevinu sa lukom, pa iseckane šampinjone, krastavčiće, papriku, maslinke i kukuruz šećerac. Posuti sa origanom i, krupno, narendati biljni kačkavalj. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni. Čim ivice testa blago porumene, pica je ispečena. Izvaditi je i poslužiti.
Pročitajte još:Posne slane palačinkePosne šarene projice
Izvor: recepti.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA