Najnovije

Dveri: Zakon o rodnoj ravnopravnosti će dozvoliti homoseksualcima da usvajaju decu

NOVI SAD - Pokret Dveri zatražio je danas od zaštitnika građana Saše Jankovića i vojvođanskog premijera Bojana Pajtića da povuku predlog Zakona o rodnoj ravnopravnosti jer se, kako smatraju, njime omogućava homoseksualnim zajednicama da usvajaju decu.
Dveri (Foto: Jutjub printskrin)

Dveri (Foto: Jutjub printskrin)

Dveri smatraju skandaloznim model Zakona o rodnoj ravnopravnosti koji je pre par dana bio predmet rasprave u Pokrajinskoj skupštini, a čiji direktni predlagač je zaštitnik građana Saša Janković, kazao je član rukovodstva tog pokreta Radoš Pejović i dodao da su Dveri već tražile Jankovićevu smenu. Pejović je na konferenciji za novinare, održanoj u prostorijama Povereništva Dveri u Novom Sadu, rekao da je pomenuti zakon "pokušaj da se na mala vrata, kroz pokrajinski parlament i u saradnji sa Bojanom Pajtićem, a nakon toga i kroz Republičku skupštinu, homoseksulacima, transvestitima, odnosno svim pripadnicima LGBT populacije, dozvoli da usvajaju decu". "Pokret Dveri je ukazivao i upozoravao da je "Gej parada" samo prvi korak gej marša kroz institucije Republike Srbije, čiji je krajnji cilj donošenje zakona da istopolni partneri dobiju pravo da usvajaju decu", rekao je Pejović. Po njegovim rečima, Dveri su dokazale da pokušaj ubacivanja u škole u Vojvodini predmeta "Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju" za cilj ima, kako je rekao, promovisanje ideologije homoseksualizma i razbijanje institucije porodice. "Uspeli smo da iz tog udžbenika izbacimo sve sporne momente, a sad se ovim sramnim modelom Zakona o rodnoj ravnopravnosti u dve tačke promovišu iste ideologije sa istim ciljem", rekao je Pejović, dodajući da se radi o tačkama 53 (definiše usvajanje dece) i 56 (bavi se rodnom ravnopravnošću). U članu 53, kako je čitirao Pejović, stoji da "svako lice u generativnom dobu ima mogućnost da pod istim uslovima podnese zahtev za usvajanje deteta, bez obzira na pol i bračno stanje", dok član 56 kaže da "...obavezno sticanje znanja iz oblasti seksualnog obrazovanja i reproduktivnog zdravlja promovišu mnogostrukosti i višeslojnosti ljudskih identiteta i tačan prikaz istopolne seksulano emotivne orjentacije, transrodnosti, transplodnosti i interseksualnosti...".
Pročitajte još:Legalizaciju droge kanabis u Srbiji traži 6.000 ljudi
Pejović je postavio pitanje da li na osnovu citiranih tačaka zakona, preloženog od strane zaštitnik građana Saše Jankovića, znači da će homoseksualci, transvestiti ili pedofili imati pravo da usvajaju decu, i izneo stav da deca u školama treba da stiču znanja o svojoj tradiciji, kulturi i veri i da porodični sistem vrednosti bude u prvom planu, a ne da se promoviše ideologija homoseksualizma. "Zahtevamo od predlagača Zakona o rodnoj ravnopravnosti Saše Jankovića i predsednika Pokrajinske vlade Bojana Pajtića da povuku ovaj model zakona iz rasprave i da se kao najvažnije izbace pomenute tačke 53 i 56, ili da se tačno precizira ko ima pravo da usvaja decu i da bračna zajednica između muškarca i žene bude prvi uslov koji treba da se usvoji prilikom usvajanja dece", istakao je Pejović. On je na kraju pozvao predsednika Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora, za koga se, kako je rekao, zna da baštini porodične vrednosti, da primi delegaciju Dveri koja će mu predložiti rešenja za sva sporna pitanja koja su pomenuta u vezi sa navedenim modelom Zakona o rodnoj ravnopravnosti i uvođenjem udžbenika koji promoviše homoseksualizam u osnovne škole. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA