Najnovije

Tadić: Vučiću, prihvati odgovornost za katastrofalno stanje!

BEOGRAD - Lider SDS Boris Tadić izjavio je danas da premijer Aleksandar Vučić ne ume da prihvati odgovornost za katastrofalno stanje u zemlji, da za sopstvene neuspehe pokušava da okrivi njega, a prisvaja uspehe svojih prethodnika.
Boris Tadić (Foto: Jutjub)

Boris Tadić (Foto: Jutjub)

Tadić u pisanom odgovoru Vučiću, dostavljenom medijima, optužuje premijera da se kiti tuđim perjem i tvrdi da su osnovni instrumenti ove vlade "medijska obmana i lažna obećanja". Bivši predsednik u dva mandata se, kaže, slaže da je u okolnostima kada nema svetske ekonomske krize sa kojom se njegova vlast suočavala, otežavajućih međunarodnih okolnosti i opozicije koja preti nasiljem, zaista prava "umetnost ovoliko ekonomski unazaditi zemlju". Tvrdi i da u vreme njegovog mandata nije bilo zlouptreba prirodnih katastrofa, niti, kako kaže, "snimanja akcionih filmova spašavanja helikopterom u svrhu samopromocije", a kršeći procedure i ugrožavajući živote ljudi. "Naprotiv, praktično sve čime se Srbija danas brani od poplava izgrađeno je u naše vreme, a ova vlada je samo završila neke projekte koje smo mi započeli. Poplava u Trgovištu je tada uništila farmu pilića od čega su zavisila radna mesta ljudi i vrhunsko je licemerje i demagogija kada našu brigu o toj farmi Vučić danas ismeva", naveo je Tadić. Premijer je danas poručio aktuelnom i bivšem lideru DS, Bojanu Pajtiću i Borisu Tadiću, da su dobri u medijskom nastupu i kritikama, ali da su prave "domete" svog znanja i brige o građanima pokazali za vreme svoje vlasti, kada su oboreni svi rekordi u padu BDP, rastu javnog duga i nezaposlenosti.
Pročitajte još:ŠEŠELJ OTVORENO O SVEMU: Bila bi sramota da me Vučić isporuči Hagu, on i Nikolić nisu moja politička decaHRVATI SE ŽALE PRINCU ČARLSU: Vučić oštro odgovorio Zagrebu, neću da govorim o zločinima
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA