Najnovije

Titov unuk na rubu egzistencije: Josip Joška Broz "živi kao pas"

Beogradski Viši sud doneo je odluku posle više od tri decenije i okončao ostavinsku raspravu, ostavivši maršalove potomke bez nasledstva.
Josip Joška Broz - bez hasledstva (Foto: Jutjub)

Josip Joška Broz - bez hasledstva (Foto: Jutjub)

Živim od 18.000 dinara penzije, imam ćerku od 10 godina, za koju plaćam alimentaciju i 2.800 dinara za njene časove francuskog. Žena me je totalno upropastila, pare potrošila, kola prodala, sve stvari odnela, tako da sam maltene ostao na ulici – kaže unuk Josipa Broza Tita. Josip Joška Broz, unuk doživotnog predsednika SFRJ, tvrdi da je njegova Komunistička partija sve jača, te da će na naredne izbore izaći sa Socijalističkom partijom Srbije, kojoj donosi više glasova no što im je odneo PUPS. U intervjuu za NJuzvik otkriva da nikada nije bio u težoj životnoj situaciji, jer od primanja ima samo penziju od 18.000 dinara. “Živim kao pas”, reći će u iskrenom razgovoru, jer, osim prezimena, od dede nije ništa nasledio.Tako je bar ovih nedelja odlučio beogradski Viši sud, koji je, posle više od tri decenije, okončao ostavinsku raspravu, ostavivši maršalove potomke bez nasledstva. – Živim kako moram. U stanu ne uključujem grejanje, vozim se autobusom, ljudi me časte, pozovu na ručak, a meni ne treba dnevno pet obroka, dovoljan je i jedan. Ali koga uopšte interesuje što sada živim kao pas. Joška Broz kaže da je Goli otok napravljen za “prevaspitavanje” i da ono što se tamo događalo nije stizalo do Tita?! – Nije bilo televizije, ni radija, ni telefona… Za Goli otok Tito je saznao od Aleksandra Rankovića, tek kada je on otišao tamo i video sve pa mu preneo. To je bio apsurd koji nije smeo da se dogodi. – Dragoljub Mićunović priča da je bio na Golom otoku, ali neka kaže šta je bio tamo. Bio je saradnik Službe. Prema njegovim rečima Jovanka Broz znala je sve o Titu, a sve priče o njoj su čiste laži. – Nije htela da ga tuče, nije htela da ga ubije, da se bori za vlast… Ona je samo njemu prenosila šta se čuje sa strane i zato ju je trebalo skloniti. Znam da njeni zapisi postoje, ona je noćima nešto kucala, a ne zna se gde je to završilo. Objavljivanjem njenih memoara čula bi se prava istina.
Pročitajte još:Porodica Albanca koji je lomio krst na srpskoj crkvi obolela od teške bolesti, a on je umro od raka?! (VIDEO)PROVELA NEKOLIKO DANA SA BOTOVIMA I SAZNALA: Ne rade za sendvič!
Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA